Veistoshankinta uudelle kierrokselle Huittisissa

Uutiset

Avatar photo

Huittisista kotoisin olevan kuvanveistäjä Eero Hiirosen veistoksen hankinta on kiertänyt kaupungin päätöksenteossa useamman vuoden. Asia on jälleen esillä kirjasto- ja kulttuurilautakunnassa.

Huittisista kotoisin olevan kuvanveistäjä Eero Hiirosen veistoksen hankinta palaa jälleen kaupungin kirjasto- ja kulttuurilautakuntaan. Asia on kiertänyt päätöksenteossa useamman vuoden. Lautakunta on sitä jo parina syksynä esittänyt eteenpäin.

Eero Hiironen teki vuonna 2011 Huittisten kaupungille alustavan 41 000 euron tarjouksen naisfiguuriveistoksesta. Kaksi metriä korkea teos on tarkoitettu ulkotiloihin esimerkiksi betonijalustalle. Huittisissa esimerkiksi pääkirjaston ja uimahallin pihamaalla ei ole mitään veistosta. Alueella liikkuu päivittäin runsaasti ihmisiä.

Kirjasto- ja kulttuurilautakunnalle laadittu ehdotus tähtää siihen, että Eero Hiirosen veistos hankitaan vuonna 2014. Ensi vuoden talousarvioon varattaisiin ensimmäinen erä 21 000 euroa veistoksen hankintaan sekä 2 000 euroa jalustaa ja mahdollisia maansiirtotöitä varten. Vuodelle 2015 varattaisiin toinen erä 20 000 euroa veistoksen hankintaan. Lisäksi veistoksen hankintaa ja sijoittamista varten nimettäisiin toimikunta. Mikäli lautakunta päättää ehdotuksen mukaisesti, etenee asia kaupunginhallituksen ratkaistavaksi.

· ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat