Kerrostalolle poikkeamislupa Vammalan keskustaan

Uutiset

Sastamalan kaupunginhallitus myönsi Asunto-osakeyhtiö Sastamalan Sammonpuistolle poikkeamisluvan viisikerroksisen asuinkerrostalon rakentamiseksi kaupungin keskustaan.

Rakennuksen on määrä nousta osoitteeseen Sammonkatu 18. Paikka on Sammonkadun pohjoispuolella, Puistokadun ja Kalevankadun välisellä osuudella.

Asemakaavassa tontti kuuluu yhdistettyjen liike- ja asuinkerrostalojen korttelialueeseen. Tontilla suurin sallittu kerrosluku on kolme. Kaupungin mukaan kaava on vuodelta 1974, joten se tarkoittaa kolmea varsinaista kerrosta ja yhtä maanpäällistä kellarikerrosta eli yhteensä neljää kerrosta. Asunto-osakeyhtiö haki lupaa rakentaa tontille viisi kerrosta eli yhden kerroksen lisää siihen, mitä asemakaavassa on määrätty.

Kaupunginhallitus suostui hakemukseen rakennuslautakunnan lausunnon mukaisesti sillä ehdolla, että uusi rakennus sopeutuu ympäröivään rakennuskantaan. Kattomuodon ja -kaltevuuden tulee olla sama kuin viereisessä Puistokadun kerrostalossa. Kaduille näkyvät julkisivut tulee käsitellä siten, että yhtenäisiin julkisivuosuuksiin ei rakenneta ulostyöntyviä erkkereitä tai parvekkeita ja siten, että ne muodostavat rauhallisia yhtenäisiä pintoja, eikä häiritseviä elementtisaumoja jää näkyviin. Julkisivujen tulee olla yleissävyltään vaaleat ja kaduille näkyvien julkisivujen tulee olla pääasiassa rapattuja. Voimakkaita tehostevärejä ei tule käyttää.

Asuntoja kerrostaloon tulee 14-16. Rakennuksen kerrosala on 993 neliötä.

Kaksi naapuria vastustaa hanketta liian suurena ja liian korkeana.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top