Hirvenmetsästys vaiheittain käyntiin

Uutiset

Osa metsästysseuroista ja -seurueista on siirtänyt jahtikauden aloitusta vapaaehtoisesti lokakuun puoliväliin.

Tänään lauantaina alkaa hirven- ja peuranmetsästys suurimmassa osassa Suomea. Osa metsästysseuroista ja -seurueista varsinkin Etelä-Suomessa on kuitenkin siirtänyt kauden aloitusta vapaaehtoisesti lokakuun puoliväliin. Näkyvyys metsissä on parempi lehtien pudottua puista ja kylmemmällä ilmalla saaliin jäähdyttäminen onnistuu helpommin.

Suomen riistakeskus Satakunta myönsi tänä vuonna pyyntilupia hirvelle 1 818, valkohäntäpeuralle 4 308 ja kuusipeuralle 20. Yhdellä pyyntiluvalla saa kaataa yhden aikuisen hirvieläimen tai kaksi vasaa.

Riista-asioissa Satakuntaan kuuluvat Pirkanmaalta esimerkiksi Sastamala ja Punkalaidun.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat