Perunatärkkelystuotannon tulevaisuus huolettaa Kokemäellä

Uutiset

Satakunnan kansanedustajien yhteistyöryhmä vieraili maanantaina Finnamylin tehtaalla. Huolta Kokemäellä aiheuttaa ympäristöministeriön vetämän työryhmän luonnos uudeksi nitraattiasetukseksi, joka pahimmillaan voisi johtaa perunatärkkelystuotannon loppumiseen Suomessa.

Satakunnan kansanedustajien yhteistyöryhmä vieraili maanantaina Finnamyl Oy:n tehtaalla.

Huolta Kokemäellä aiheuttaa ympäristöministeriön vetämän työryhmän luonnos uudeksi nitraattiasetukseksi. Pahimmillaan uudet rajoitukset tarkoittaisivat perunatärkkelyksen tuottamisen loppumista Suomessa kokonaan.

Uusi asetus vaikuttaisi Satakunnassa perunanviljelyyn ja Finnamylin toimintaan. Yhtiön johto selosti kansanedustajille asetusluonnoksen sisältöä ja sen vaikutuksia käytännössä. Keskustelua käytiin erityisesti satakuntalaisen perunateollisuuden toimintaedellytyksistä ja maakunnan edunvalvonnasta asiassa.

Perunatärkkelys on sekä paperiteollisuuden että elintarviketeollisuuden raaka-aine.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat