MAINOS

Alastaron moottoriradan lentoturma selvisi

Uutiset

Samuli Kinnari

Toukokuussa 2012 Alastaron moottoriradalla sattuneen lento-onnettomuuden tutkinta on valmistunut. Turmassa kuoli koneen ohjaaja.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan onnettomuuden syntyyn myötävaikutti ohjaajan päätös poiketa suunnitellulta reitiltä etsimään Alastaron moottorirataa. Löydettyään radan ja havaittuaan siellä toimintaa hän jäi kaartelemaan moottoriradan yläpuolelle.

Onnettomuuden todennäköinen syy oli nousevan ja jyrkkenevän kaarron aikana syntynyt äkillinen ja yllättävä epäsymmetrinen kaartosakkaus sekä sen seurauksena lentotilan hallinnan täydellinen menetys. Vähäisen lentokokemuksensa ja alhaisen lentokorkeuden vuoksi ohjaaja ei kyennyt riittävän nopeasti tekemään oikeita oikaisutoimenpiteitä.

Suomen Ilmailuopiston pienkone syöksyi maahan, syttyi palamaan ja tuhoutui täysin. Yksin koneessa ollut ohjaaja kuoli.

Onnettomuus tapahtui 8.5.2012.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top