Lautakunta yhtyi Anderssonin selvitykseen

Uutiset

Samuli Kinnari

Jari Andersson.

Jari Andersson Ylen televisiolähetyksessä.

Sastamalan kasvatus- ja opetuslautakunta yhtyi Sylvään koulun rehtori Jari Anderssonin vastaukseen kiusaamistapausten arkistoinnista. Lautakunta hyväksyi yksimielisesti Anderssonin laatiman selvityksen ja totesi, että se on myös lautakunnan lausunto asiassa.

Taustalla on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoon tehty kantelu. Virastoa on pyydetty selvittämään, onko kiusaamistapausten arkistointi lainmukainen sekä onko opettajilla ammattitaitoa selvittää kuka on kiusaaja ja kuka uhri.

Rehtori Jari Anderssonin vastineessa todetaan, että Sylvään koulussa noudatetaan perusopetuslakia.

- - JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN - -


- - MAINOS LOPPUU - -

Oppilaiden selvitykset ja selvitys tapauksen hoitamisesta arkistoidaan rehtorin kanslian lukittuihin arkistokaappeihin. Paperit ovat vuosijärjestyksen mukaisesti mapeissa.

Jari Andersson kertoo selvityksessään, että melko usein kiusaamistapauksissa on palattava jo vuosia sitten tapahtuneisiin kiusaamistapauksiin, kun kiusaaminen alkaa jälleen. Hänen mukaansa tällöin on kiusatun, kiusaajan ja koulun henkilökunnan kiistaton etu se, että aikaisemmat kiusaamisselvitykset ovat todennettavissa.

“Opettajilla ja rehtorilla on erinomainen osaamispotentiaali kiusaamistapauksia selvitettäessä”, Jari Andersson toteaa. Hän katsoo, että koulutus ja pitkään kehittynyt ammattitaito kiusaamis- ja riitatilanteiden selvittämisessä antaa todellisen pätevyyden asioiden hoitamiseen.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Menovinkit

Katso kaikki
Anna menovinkki

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top