ILMOITUS

Aikalisä Vammalan aluesairaalan tulevaisuuspohdinnoissa

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalan kaupunginhallitus on jälleen Vammalan aluesairaalan asioiden äärellä.

Hallitus asetti joulukuussa työryhmän selvittämään aluesairaalan mahdollisia toiminnallisia ja hallinnollisia vaihtoehtoja. Työryhmän työskentelyn aikana esitykset sote-järjestämislaista ovat muuttuneet useaan kertaan. Viimeisimmän muutoksen myötä on paljon avoimia kysymyksiä.

Työryhmä on tutustunut laajasti erilaisiin malleihin pyörittää aluesairaalaa ja käynyt palveluntuottajien kanssa lukuisia keskusteluja. Neuvottelujen perusteella on olemassa yksityisiä toimijoita, joilla lain mahdollistaessa olisi halua olla mukana kehittämässä Vammalan aluesairaalaa yhteistyössä kaupungin ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kanssa. Yhteistyön rakentamiseen olisi olemassa erilaisia ratkaisuja sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisulkoistuksesta vain Vammalan aluesairaalan toimintojen uudelleenorganisointiin tavoitteena laajentaa paikallista erikoissairaanhoidon tuottamista.

Uuden sote-ratkaisun mukaan valtakunnassa järjestämisvastuu sosiaali- ja terveyspalveluista siirtyy viidelle alueelle, joiden kautta resurssit palvelutuotantoon ohjataan. Lakia odotetaan eduskunnan käsittelyyn syksyllä ja voimaan ensi vuoden alusta. Alueet aloittaisivat vuonna 2017.

Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristön muutoksesta johtuen Sastamalassa katsotaan, että tällä kohdalla lopullisia esityksiä Vammalan aluesairaalan tulevaisuudesta ei voida tehdä. Lainsäädännöllisen ja toiminnallisen kuvan on ennen ratkaisuja tarkennuttava.

Kaupunginhallitus saa työryhmän selvityksen tiedokseen ja päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä maanantaina.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top