Kokemäellä Pro Salonki tutustuttaa opiskelijat yrittäjyyteen

Uutiset

Samuli Kinnari

Sataedu on aloittanut Kokemäellä uuden hius- ja kauneudenhoitoalan työssäoppimismallin.

Opiskelijoiden työssäoppimispaikaksi on perustettu Pro Salonki, joka tarjoaa valmistuville parturi-kampaajaopiskelijoille sekä toisen vuoden kosmetologiopiskelijoille mahdollisuuden kokeilla osuuskuntayrittäjyyttä. Opiskelija palvelee ja työskentelee itsenäisesti, mutta hänellä on mahdollisuus tarvittaessa saada apua ohjaajiltaan.

“Opiskelijat ovat olleet erittäin innostuneita tästä mahdollisuudesta ja he ovat osallistuneet toiminnan suunnitteluun alusta alkaen. Alkava toiminta on edellyttänyt myös alan opettajilta itsensä likoon laittamista ja oman osaamisen kehittämistä”, sanoo Pro Salonki -osuuskunnan valmentaja, lehtori Teija Österlund. Pro Salonki tarjoaa palveluitaan opetuskampaamo- ja hoitola Sataedu Salonkien tiloissa, kun siellä ei ole opetusta.

Pro Salongin toiminnassa on mukana kahdeksan opiskelijaa. Lisäksi kolme opiskelijaa toimii osuuskunnan kautta sopimusyrittäjänä toisen yrittäjän tiloissa.

Osuuskuntayrittäjyyteen perustuva malli on jo herättänyt koulutusalalla laajaa kiinnostusta ja pyyntöjä päästä tutustumisvierailuille.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top