Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Vammalan aluesairaalan ja Sastamalan kaupungin yhteistyö tiivistyy

Uutiset

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Sastamalan kaupunki ryhtyvät toteuttamaan Talvikki-hankkeessa sovittuja linjauksia. Vammalan aluesairaalan ja kaupungin yhteistyö tiivistyy ja avohoidon merkitys kasvaa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus pitää myös tärkeänä tilankäytön maksimoiseksi, että perustettu kampustyöryhmä selvittää yksityisten toimijoiden mahdollisuutta toimia alueella.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Sastamalan kaupunki ryhtyvät toteuttamaan Talvikki-hankkeessa sovittuja linjauksia. Vammalan aluesairaalan ja kaupungin yhteistyö tiivistyy ja avohoidon merkitys kasvaa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus pitää myös tärkeänä tilankäytön maksimoiseksi, että perustettu kampustyöryhmä selvittää yksityisten toimijoiden mahdollisuutta toimia alueella.

Sastamalan kaupunki on ilmoittanut, ettei se valmisteilla olevan sote-järjestämislain vuoksi tee päätöksiä hallinnollisista ja toiminnallisista ratkaisuista ennen kuin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä ja tuottamisesta on olemassa riittävän selkeä lainsäädännöllinen ja toiminnallinen kuva. Kaupunki on tähän mennessä selvittänyt myös yksityisten terveydenhuollon yritysten halukkuutta osallistua erikoissairaanhoidon tuottamiseen Vammalan aluesairaalassa.

Valmisteilla olevasta lainsäädännöstä huolimatta yhteistä toimenpideohjelmaa on jo ryhdytty toteuttamaan soveltuvin osin. Kliinisten alojen alatyöryhmät ovat tehneet suunnitelmia uusista toimintamalleista. Entisen synnytysosaston tiloja on ryhdytty remontoimaan tulevaa toimenpidepoliklinikkaa varten. Sairaalaan suunnitellaan kaupungin ja sairaalan yhteistä ilmoittautumispistettä potilaille. Myös psykiatrian toimintoja on ryhdytty uudistamaan kuntien tarpeiden mukaisesti.

Päivystyspoliklinikan Sastamala on siirtämässä Sotesin vastuulle ensi vuonna. Muutoksen valmistelu on käynnistynyt.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus merkitsi Talvikki-hankkeen loppuraportin ja kunnilta saadut lausunnot tiedoksi kokouksessaan maanantaina ja totesi, että hankkeen linjauksia ryhdytään toteuttamaan.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top