Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Keikyän perinnepäivässä röijystä ryijyyn

Uutiset

Sastamalassa Keikyän Kotiseutumuseossa Kiviniemessä vietetään perinteistä Koko perheen Perinnepäivää sunnuntaina.

Koko perheen Perinnepäivä Keikyän Kotiseutumuseolla

Keikyän kotiseutumuseon päärakennus taustalla, vasemmalla luhdin nurkkaa.

Sastamalassa Keikyän Kotiseutumuseossa Kiviniemessä vietetään perinteistä Koko perheen Perinnepäivää sunnuntaina kello 12-16.

Tällä kerralla huomio on erityisesti vaatteissa ja muissa tekstiileissä. Kaikkien aikojen muotinäytöksessä palataan pukeutumiseen menneillä vuosikymmenillä.

Perinnepäivässä on katsottavissa varta vasten koottuja pienoisnäyttelyjä. Röijystä ryijyyn tutustuttaa poimintoihin museon tekstiilikokoelmasta. Kemira Chemicalsilta hiljattain lahjoituksena saatuja esineitä on näyttelyssä Vanhoja kojeita Finniksen labrasta. Postia Keikyästä esittelee paikallisia kortteja ja kuoria Kari Hyssin kokoelmasta. Joukossa on muun muassa tuttuja yrityksiä vuosien varrelta.

Perinnepäivän kahviossa emäntä kattaa pöytään kampanisuja. Museoon ja tapahtumaan on vapaa pääsy.

Koko perheen Perinnepäivän järjestelyistä vastaavat Keikyän Museo- ja Kotiseutuyhdistys sekä Kulttuuriosuuskunta Virmajuuri kumppaneineen. Päivä linkittyy museon tekstiilihankkeeseen, jota ovat tukeneet Hämeen Museoseura ja Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut. Yhteistyökumppanina hankkeessa on ollut Pirkanmaan maakuntamuseo.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top