MAINOS

Sastamalan kirjastoverkkoselvitys esittelee neljä vaihtoehtoa

Uutiset

Samuli Kinnari

Pukstaavi

Tämä kirjastonhoitaja työskentelee Pukstaavissa.

Selvitys Sastamalan kirjastoverkosta on valmistunut. Kirjastoverkon tarkastelua pyydettiin kuluvan vuoden talousarvion perusteluissa.

Kirjastopalvelujen hoitamiseksi tulevaisuudessa selvitys esittelee neljä erilaista mallia hyötyineen ja haittoineen.

Vaihtoehdossa a) kirjastoverkon muodostavat pääkirjasto ja kirjastoauto, vaihtoehdossa b) pääkirjasto ja kirjastoauto sekä Mouhijärven, Äetsän ja Stormin kirjastot, ja vaihtoehdossa c) pääkirjasto ja kirjastoauto sekä Kiikoisten, Mouhijärven, Stormin, Suodenniemen ja Äetsän kirjastot. Vaihtoehto d) kuvaa nykyisten toimipisteiden säilyttämistä, jolloin aukioloajat ja palvelut sovitetaan käyttömääriin, etäisyyksiin ja tarpeisiin sekä kirjastopalvelujen talousarvioon.

Kirjastoverkkoselvityksessä todetaan, että automaation avulla palveluja pystytään tehostamaan osassa toimipisteitä. Se ei kuitenkaan tarkoita henkilökunnan määrän vähentämistä, vaan työpanoksen kohdentamista paremmin.

Yhden kirjaston toimipisteen lakkauttaminen ja aineiston käsittely vaatii selvityksen mukaan yhden henkilötyövuoden työpanoksen.

Kahdeksan kirjastoa ja kirjastoauto

Sastamalan kirjastoverkon muodostavat tällä hetkellä pääkirjasto ja kirjastoauto sekä Karkun, Stormin, Mouhijärven, Suodenniemen, Kiikan, Äetsän ja Kiikoisten kirjastot. Vuonna 2009 lakkautettiin Sammaljoen ja Tyrväänkylän kirjastot entisen Vammalan alueelta sekä Keikyän kirjasto entisen Äetsän alueelta. Ne korvattiin kirjastoautolla.

Kirjastoverkkoselvitys kansalaiskeskusteluun

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa kirjastoverkkoselvitys on esillä 3. syyskuuta. Päätösesitys sisältää, että selvitys julkaistaan kuntalaiskeskusteluun Otakantaa.fi-sivustolle. Lautakunta päättänee kirjastoverkosta ensi vuoden talousarvion käsittelyn yhteydessä.

+ Kirjastoverkkoselvitys kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esityslistan liitteenä

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top