Advenin haihduttamo Finnamylin kylkeen Kokemäellä

Uutiset

Kokemäellä energiayhtiö Adven alkaa tuottaa pitkäaikaisella sopimuksella haihdutuspalvelua perunanjalostusyhtiö Finnamylille.

Adven rakentaa Finnamylin tehtaan viereen haihduttamon ja vastaa sen käytöstä. Laitos liitetään Advenin Vantaalla toimivaan etävalvontajärjestelmään.

Haihdutus on tärkeä osa Finnamylin uutta ja edistyksellistä tuotantoprosessia, jossa tärkkelystuotannon sivutuotteena syntyvästä perunan solunesteestä jalostetaan perunaproteiinia ja väkevöityä lannoitetta. Prosessimuutoksen myötä tehtaan ympäristökuorma pienenee sekä ravinnekuormituksen että hajun osalta.

“Sivutuotteena syntyvän solunesteen jatkojalostaminen on todella suuren luokan investointi PK-yritykselle. Uskomme kuitenkin hankkeen kannattavuuteen ja olemme tyytyväisiä löydettyämme Advenin yhteistyökumppaniksemme jakamaan uuden teknologian haasteita”, sanoo Finnamylin toimitusjohtaja Ossi Paakki.

“Tavoitteenamme on rakentaa lähivuosina useita haihduttamoja ja konvertoida olemassa olevia haihduttamoja energiatehokkaammaksi”, kertoo Advenin toimitusjohtaja Matti Viljo.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top