Sastamalan Lämpö rakentaa Vammalaan lähes kahden kilometrin höyryputken

Uutiset

Kaupungin tytäryhtiö Sastamalan Lämpö Oy on investoimassa höyryputken rakentamiseen. Putken käyttöoikeuden yhtiö luovuttaa korvausta vastaan Adven Oy:lle, joka käyttäisi putkea höyryenergian toimittamiseen Themisol Oy:lle ja jatkossa mahdollisesi myös muille toimijoille.

Hankkeella on merkittäviä työllisyys- ja ympäristövaikutuksia. Putken rakentaminen parantaa Thermisolin kilpailukykyä sekä tukee työpaikkojen säilymistä ja uusien syntymistä. Metsäkeskuksen arvion mukaan tarvittavan puuhakkeen toimittamisen työllistävä vaikutus on noin kolme henkilötyövuotta.

Jatkossa Themisolin käyttämä huomattava määrä raskasta polttoöljyä voidaan korvata kotimaisella puuhake-energialla. Samalla Lousajan alueen ilma puhdistuu.

Investointihankkeen kustannusarvio on enintään 1,2 miljoonaa euroa. Tarkoituksena on, että Sastamalan Lämpö saa investoinnin katettua noin kymmenen vuoden aikana putken käyttöoikeussopimuksesta saatavalla korvauksella.

Hankkeen toteutuminen edellyttää, että Sastamalan Lämpö saa tarvittavalle investointilainalle omistajiensa, eli Sastamalan kaupungin ja Advenin takaukset.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top