ILMOITUS

Sastamala päivittää ohjeet – Huvisometus työaikana kielletty

Uutiset

Samuli Kinnari

Facebook
Facebook, Twitter, Instagram ja muut sosiaalisen median palvelut ovat Sastamalan työntekijöiltä työaikana kiellettyjä, ellei niiden käyttö kuulu työtehtäviin. Kaupunki viisaa asiasta päivitetyssä tietosuoja- ja tietoturvaohjeessa.

Päivityksessä ohjetta on tiivistetty ja mukaan on tuotu sosiaalista mediaa koskevia tietoja. Ohjeessa muun muassa todetaan, että somen käyttö työaikana on kielletty, ellei se kuulu työtehtäviin. Vapaa-aikanakaan työnantajan laitteilla somettaminen ei ole sallittua.

Ohjeessa viitataan myös sosiaalisen median riskeihin, kuten yksityisen ja julkisen roolin sekoittumisvaaraan. Samoin muistutetaan, että työntekijän lojaliteettivelvoite työnantajaa kohtaan koskee myös vapaa-aikaa. “Työntekijän nauttiessa erityistä luottamusta työsuhteessa voi epäasiallinen käyttäytyminen myös vapaa-aikana johtaa seuraamuksiin”, todetaan ohjeessa.

Tietosuoja- ja tietoturvaohje on valmisteltu tietosuoja- ja tietoturvatiimissä. Johtoryhmä on sen käsitellyt. Kaupunginhallitus päättää päivitetyn ohjeen hyväksymisestä maanantaina. Sen on määrä tulla voimaan ensi vuoden alussa.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top