Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Valtuusto päätti selvin luvuin: Sastamalassa yhteen lukioon

Uutiset

Sastamalassa siirrytään kolmen lukion verkostolukiosta yhden lukion malliin kaupunginhallituksen esittämällä tavalla. Ratkaisevassa äänestyksessä hallituksen esitys voitti 45-14. Lukiokoulutus keskittyy Vammalan lukioon.

Maanantai-illan kokouksessaan Sastamalan kaupunginvaltuusto päätti, että lukiojärjestely toteutetaan kaupunginhallituksen esittämällä tavalla. Ratkaisevassa äänestyksessä hallituksen esitys voitti 45-14.

Lukiokoulutus keskittyy Vammalan lukioon. Äetsän Sarkia-lukioon ja Mouhijärven lukioon ei oteta uusia opiskelijoita. Nykyisille ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoille taataan joustava siirtyminen Vammalan lukioon seuraavan lukuvuoden jälkeen.

Keskustelun kuluessa kaupunginhallituksen esitykselle tuli kaksi vastaesitystä, joita molempia kannatettiin. Anna Tammisalo (kok.) esitti, että verkostolukio jatkaa toimintaansa kaikissa kolmessa toimipisteessään.

Ilkka Ekojärvi (kesk.) teki saman esityksen kuin aiemmin kasvatus- ja opetuslautakunnassa. Ekojärvi esitti, että nykyiset opiskelijat saisivat käydä opintonsa loppuun Mouhijärvellä ja Äetsässä. Koulukuljetuksiin varattaisiin määräraha, jotta kuljetukset ovat toimivat, kun yhteen lukioon siirrytään.

Ensimmäisen äänestyksen voitti Ekojärven esitys 45-12 ja 2 tyhjää, jälkimmäisen kaupunginhallitus 45-14.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top