Huomattava 3D-tulostuksen osaamiskeskittymä syntymässä

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalan koulutuskuntayhtymä on synnyttämässä Pirkanmaalle huomattavaa 3D-tulostuksen osaamiskeskittymää. Muut kumppanit ovat Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

EU-rahoitteisessa hankkeessa halutaan parantaa yritysten kilpailukykyä uusien valmistus- ja materiaalitekniikoiden avulla. Tavoite on, että 3D-tekniikan laajempi käyttöönotto nopeutuu teollisuudessa.

Yritykset saavat osaamiskeskittymän avulla käytännön tietoa helposti ja voivat kehittää omaa liiketoimintaansa ottamalla käyttöön 3D-teknologiaa. Hankkeen laitteistoilla tehdään muun muassa tulostuksen demoamiset lähes kolmenkymmenen yrityksen kanssa.

- - JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN - -


- - MAINOS LOPPUU - -

Maakuntahallitus suuntasi Sastamalan koulutuskuntayhtymän 3D Invest –hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion osuutena yhteensä 620 000 euroa. Hankkeeseen liittyy myös kehittämisosio 3D Boosti, joka sai Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion osuutena yhteensä 220 945 euroa. Yhteensä hanke sai siis 840 945 euroa.

Hankkeen pohjana on Tredea Oy:n toteuttama Metallien 3D-tulostus –hanke ja siinä tehdään tiivistä yhteistyötä Tredean 3D-tulostuksen jalkautus Pirkanmaalle (3D-tulostuksen Akatemia) –hankkeen kanssa.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Menovinkit

Katso kaikki
Anna menovinkki

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top