MAINOS

Jäät lähdössä: Loimijoki tulvinee pelloille

Uutiset

Samuli Kinnari

Leuto talvisää sulattaa loputkin lumet ja nostaa Lounais-Suomen jokien virtaamat tulvalukemiin.

Varsinais-Suomen ELY-keskus pitää todennäköisenä, että jäät lähtevät Loimijoesta ja Punkalaitumenjoesta. Loimijoella virtaaman odotetaan nousevan keskiviikon-torstain aikana noin 200 kuutiometriin sekunnissa. Kolme vuotta sitten keväällä jäidenlähtö yhdistettynä 300 kuution virtaamaan aiheutti tulvavahinkoja Huittisissa, mutta nyt jäät eivät ole yhtä vahvoja ja virtaama jää pienemmäksi. Loimijoen varrella tulvavesi leviää lähipäivinä alavimmille peltoalueille.

Vesisateet heikentävät myös järvien jäitä, joita jäillä liikkuminen alkaa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan olla hengenvaarallista. Vedenkorkeuden vaihtelut aiheuttavat virtauksia ja heikentävät jääkantta erityisen voimakkaasti salmialueilla ja rantojen läheisyydessä.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top