Numeroautoajot 60-luvun malliin: Visaisia pähkinöitä kilpailijoille, silmänruokaa katsojille

Uutiset

Numeroautoajot

Katariina Pylsy heilautti autot matkaan lipulla kuin isoissa konsanaan. Taipaleelle on lähdössä auto numero 1 eli Esko Järvisen Citroën BII vuosimallia -54.

Sastamalassa järjestettiin lauantaina tyrvääläisittäin numeroautoajot, joilla heräteltiin henkiin takavuosikymmeniltä tuttu leikkimielinen tapahtuma-ajo.

Mukana oli 45 autokuntaa Sastamalasta ja lähiseudulta. “Kylmän ja sateisen sään johdosta jäi ennakkoon ilmoittautuneista kymmenkunta autoa pois”, sanoo tapahtuman järjestäjä Seppo Rehakka. Nykypäivään tuodut numeroautoajot pidettiin ensimmäistä kertaa. Osallistujamäärään Rehakka on tyytyväinen.

Maaseutujohtaja Katariina Pylsy lähetti autot minuutin välein Vammalan lukion pihasta matkaan. Aikaa vastaan noin 120 kilometriä pitkällä reitillä ei ajettu. “Nolla-auto edusti uusinta tekniikkaa ja peräpään purkuautona oli nykyaikainen, oikea ralliauto”, Seppo Rehakka kertoo.

Rastitehtäviä oli yhdeksällä kylällä eri puolilla Sastamalaa. Kyläyhdistysten itsenäisesti laatimat tehtävät olivat ilmeisen visaisia pähkinöitä, koska ainoastaan autokunta Tapani Jokinen ylsi täydelliseen suoritukseen.

Osallistuneista autoista suurin osa oli yli 30 vuotta vanhoja. Vanhin oli autokunta Esko Järvisen vuoden 1954 Citroën BII. “Katsottavaa oli hienojen autojen lisäksi tyylikkäästi 60-luvun malliin pukeutuneissa kilpailijoissa”, Seppo Rehakka kehuu.

Numeroautoajot saivat yleisöltä ja kilpailijoilta positiivisen vastaanoton. “Ajoja mukaville mutkille tullaan järjestämään jatkossakin”, lupaa Rehakka.

Tapahtuman mahdollistivat Sastamalan kaupungin markkinointi ja Elävä maaseutu, Sastamalan Kylät -yhdistys ja lukuisat tukijat.

Tulokset

Luokka 1 vanhat autot

I Alpo Saastamoinen Land Rover -67
II Jussi Haapamäki Moskvitsh -82
III Hannu Vormisto Datsun Bluebird -65

Luokka 2 uudet autot

I Tapio Jokinen Opel Vectra GTS -06
II Janne Lappalainen Jaguar S Type -04
III Jari Tuomisto Ford Fiesta -12

Tyylikkäin autokunta

Tuula ja Esko Lähdeniemi Ford Cortina 1500 -66

Hauskin autokunta

Harri Heinimaa Rambler -66

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top