ILMOITUS

Loimijoella ennätysalhaisia vedenkorkeuksia

Uutiset

Samuli Kinnari

Vähäsateinen lokakuu heijastui myös vesistöjen ja pohjavesien korkeuksiin.

Jokien virtaamat ovat suurimmassa osassa maata ajankohtaan nähden keskimääräistä pienempiä. Kokemäenjoessa vettä virtasi alle puolet siitä mitä vertailujaksolla lokakuussa keskimäärin. Loimijoella mitattiin ajankohtaan nähden ennätyksellisen alhaisia vedenkorkeuksia.

Maaperä on pitkän vähäsateisen jakson johdosta kuivaa Etelä- ja Keski-Suomessa. Vaikka pohjavesien pinnat ovat maan etelä- ja keskiosassa ajankohdan keskiarvoja alempana, ei tilanne Suomen ympäristökeskuksen mukaan ole vielä poikkeuksellinen.

Marraskuun alusta ennustetaan tavanomaista kylmempää koko maahan ja kylmän sään seurauksena sateet tulevat pääosin lumena koko maassa. Jokien virtaamat jatkavat koko maassa pienenemistään kohti talvikaudelle tavanomaista tasoa.

Pitkän kuivan jakson johdosta useimpien järvien vedenkorkeudet ovat laskeneet ajankohdan keskitason alapuolelle Lounais-Suomesta Keski-Suomeen ja aina Kainuuseen asti ulottuvalla alueella.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top