Pirkanmaan ympäristöpalkinto Katariina Pylsylle

Uutiset

Pirkanmaan ympäristöpalkinto

Katariina Pylsy, Lasse Kosonen ja Pekka Rintamäki.

Sastamalan kaupungin maaseutujohtaja Katariina Pylsy on saanut Pirkanmaan ympäristöpalkinnon. Tunnustus myönnettiin Ritajärven luonnonsuojelualueen perustamisesta ja suunnittelusta sekä kehittämisestä.

Katariina Pylsyn työtä Ritajärven luonnonsuojelualueen perustamisessa kiitetään. “Hän on ollut avainasemassa ideoinnissa, rahoituksen hakemisessa ja hankkeen toteuttamisessa sekä hankkeen käyttö- ja hoitosuunnitelman laadinnassa”, toteaa tutkimusprofessori ja palkintoraadin puheenjohtaja Tom Frisk Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Kivikkoinen ja monimuotoinen

Luonnonympäristöltään Ritajärven alue on pienten erämaisten metsäjärvien ja niiden laskupurojen varsien yhtenäinen ja vaihteleva elinympäristökokonaisuus. Alueella on paljon monimuotoisia elinympäristöjä, joiden puuston rakenne on luonnontilaisen kaltaista, erirakenteista ja monimuotoista. Alue on erityisen tunnettu kivikkoisuudestaan ja valtavista siirtolohkareista.

Salainen helmi kaikkien tietoon

Ritajärven alue on ollut retkeilijöiden käytössä kymmeniä vuosia. Sastamalalaiset eivät ole siitä kuitenkaan aiemmin yleisesti tienneet eikä sinne ole ollut turvallista viedä esimerkiksi pieniä koululaisia. Reiteillä liikkuminen on ilman paikallistuntemusta ollut erittäin haasteellista.

Viime vuonna tilanne korjaantui, kun alueelle asennettiin viitat ja opastaulut. Lisäksi kaikki polut merkittiin. Katariina Pylsy on myös aktiivisesti tiedottanut alueesta.

Kunniamainintoja palkinnon lisäksi

Palkintoraati päätti jakaa lisäksi kunniamainintoja. Huomionosoituksen saivat Pirkanmaan linnusto -kirjan tekijät Lasse Kosonen, Pekka Rintamäki, Petri Seppälä ja Christian Geiger sekä Humuspehtoorin perustaja Reino Mantsinen.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top