Haitaritrance soi Äetsän kansanmusiikkitapahtumassa

Uutiset

Juhlavuoden kunniaksi Äetsän kansanmusiikkitapahtumassa muistellaan menneitä, mutta tarjolla on myös uutta. Konserteissa soi muun muassa haitaritrance. Työpajoja on tuttuun tapaan laulajille, soittajille ja tanssijoille.

Äetsän kansanmusiikkitapahtuma helmikuussa 2007.

Äetsän kansanmusiikkitapahtumassa on tälläkin kerralla loppumatinea, jossa esitellään työpajojen tuotoksia.

Sastamalan Opiston järjestämä Äetsän kansanmusiikkitapahtuma ilahduttaa jo 25. kerran. Juhlavuoden kunniaksi muistellaan menneitä, mutta tarjolla on myös uutta. Tapahtuma täyttää työpajoillaan ja konserteillaan helmikuun ensimmäisen viikonlopun.

Perjantain konsertissa Keikyän paloaseman salissa Anna-Maria Toivonen on tällä kertaa tarinankertojan roolissa. Pukinsarven Tröötöttäjät ilahduttavat yleisöä taidokkaalla sarvensoitolla ja hauskoilla jutuilla. Kansanmusiikkitapahtuman osallistujien perustama Kanto-lauluyhtye esiintyy. Lopuksi lauletaan yhdessä kansanlauluja. "Anna-Maria Toivonen esiintyy aiemmin päivällä myös Pehulan koululla koulun oppilaille ja läheisten päiväkotien lapsille", kertoo taiteellinen johtaja Petra Käppi.

Tapahtuman pääkonsertti on Kiikan Kannarissa lauantaina. Konsertissa kuullaan Anne-Mari Kivimäkeä ja balkanilaisesta musiikista ammentavaa Celenka-trioa.

Anne-Mari Kivimäki esittää haitaritrancea ja karjalankielisiä lauluja. Hän on matkannut viime vuodet taiteellista tohtorin tutkintoa tehdessään karjalaisen tarinankertojan ja haitarinsoittajan Ilja Kotikallion jalanjäljillä. Kivimäki on penkonut arkistoja ja sukeltanut taiteellisen tutkimuksen myötä Suistamoon.

Celenka-trion muodostavat kolme pelimannia. Yhtyeessä musisoivat Emmi Kujanpää (laulu, kantele), Eero Grundström (harmooni, laulu) ja Jarkko Niemelä (trumpetti, laulu). Trion musiikissa nousevat kansanmusiikin hienoimmat elementit: moniääninen laulu, shamanistiset tanssit ja virtuoottiset korukuviot. Celenkan esikoislevy on valittu parhaimpien kansanmusiikkilevyjen joukkoon Suomessa ja Saksassa.

Lapsille ja aikuisille työpajoja

Äetsän kansanmusiikkitapahtumassa työpajoja on tuttuun tapaan laulajille, soittajille ja tanssijoille.

Länsi-afrikkalaista tanssia ohjaavat Outi Kallinen ja N’Fanly Camaran. Laulu- ja soittopajoissa matkustetaan Suistamolta Sofiaan Emmi Kujanpään ja Eero Grundströmin johdolla.

Lapsille on tanhua, kanteleen soittoa ja muskaria. Myös kehitysvammaisten rytmipaja on palannut ohjelmaan.

Tapahtuman lopuksi järjestetään tuttuun tapaan loppumatinea, jossa tapahtuman kurssit esiintyvät.

+ Äetsän kansanmusiikkitapahtuma 3.-5.2. Konsertteihin on vapaa pääsy. Ne järjestetään yhteistyössä Sastamalan kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa. Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen. Osa niistä toteutuu yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta Uulun kanssa. Työpajat ja tarkka ohjelma www.sastamalanopisto.fi.

· · ·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tilaa Uutiskirje

    Uutiskirje on ilmainen.

    Tuoreimmat