Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

VaLePa voitti Suomen Cupin

Uutiset

Finaalissa VaLePa kaatoi Sampo Volleyn 3-1. Suomen Cupin mestaruudella pukkipaidat varmistivat paikan jo ensi kauden CEV-cupiin.

Suomen Cup

Suomen Cupin loppuottelussa VaLePa kohtasi Pielaveden Sampo Volleyn. Kuva: Kuvakaappaus YLE Areenan lähetyksestä

Miesten Suomen Cupin mestari on Vammalan Lentopallo. Pukkipaidat kukistivat loppuottelussa Pielaveden Sampo Volleyn 3-1 (21-25, 25-16, 25-20, 25-18).

Avauserän häviön jälkeen VaLePa pelasi varmaa peliä kapellimestarinaan toisen cupin voittonsa ottanut passari Mikko Esko. Edellinen tuli vuonna 1997 Keski-Savon Paterin paidassa. "Joukkueessa oli silloin muun muassa Jani Nuolimo, Henrik Kosonen, Janne Pulkkinen ja Guntis Atars", Mikko Esko luettelee. "He ovat kaikki lopettaneet jo aikoja sitten", hän jatkaa. Eskon ja toisen konkarin Olli Kunnarin esitykset finaalissa olivat kovat. Hienon suorituksen teki myös nuori yleispelaaja Peetu Mäkinen.

Ensimmäisessä erässä mentiin tasapäisesti tilanteeseen 20-20. Viime metreillä Sampo oli tarkempi, otti yhden torjunnan ja kolme onnistunutta hyökkäystä. Viimeinen piste tuli VaLePan virheellä ja Sampo vei erän 25-21.

Toisessa erässä alku oli tasainen, mutta VaLePa alkoi pikkuhiljaa kuroa eroa. Aivan erän lopussa Peetu Mäkinen oli liekeissä ja teki VaLePan kolme viimeistä pistettä, yhden torjunnalla ja kaksi hyökkäyksillä. Erä selkeästi VaLePalle 25-16.

VaLePa piti pientä johtoa läpi koko kolmannen erän. Aivan lopussa ero repesi viiteen pisteeseen, 25-20.

Neljännessä erässä VaLePan tahti jatkui samana. Ratkaisu tuli vakuuttavasti 25-18.

Päävalmentaja Sami Kurttila oli ottelun jälkeen tyytyväinen koko joukkueeseen. Sampoa hän luonnehti sitkeäksi porukaksi. "Me uskallettiin istua nyt alussa kuskin paikalle, mutta sitten pikkaisen ajatus katosi ja hävittiin ensimmäinen erä. Kolmessa viimeisessä erässä Olli Kunnari ja libero Jarmo Korhonen tekivät hyvää työtä vastaanotossa ja siitä oli Mikko Eskon hyvä pyörittää peliä. Mäkisen Peetun haluan nyt nostaa esiin. Hän tuli erittäin miehekkäästi Timo Jokisen tilalle", Kurttila kiitteli.

Mikko Esko vakuutteli, että voitto maistuu hyvältä. "Suomessa on kaksi mestaruutta tarjolla vuodessa, eikä näitä nyt niin hirveästi ole tullut. VaLePassa tämä on ensimmäinen titteli ja tästä on hyvä lähteä jahtaamaan Suomen mestaruutta", hän sanoi.

VaLePan edellinen Suomen Cupin mestaruus on vuosimallia 2012. Voitolla sastamalalaiset varmistivat paikan jo ensi kauden CEV-cupiin.

Naisten mestaruuden vei LP Viesti, kun se kaatoi HPK:n 3-2. Välierät ja finaalit pelattiin Hämeenlinnassa.

Tilastot

· · · · ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: