Festivaalit juhlistavat satavuotiasta Suomea

Uutiset

Vanhan kirjallisuuden päivät 2013

Vanhan kirjallisuuden päivien tunnelmaa.

Pirkanmaan festivaalit juhlivat satavuotiasta Suomea ja nostavat sananvapauden kysymykset keskiöön. Jokainen jäsenfestivaali toteuttaa jonkin sananvapauteen liittyvän tarinan osana ohjelmaansa.

Vanhan kirjallisuuden päivillä järjestettävässä paneelikeskustelussa pohditaan mitä saa sanoa ja mitä pitää sanoa. Sosiaalisen median aikakausi testaa sananvapauden. Se, mikä on koettu hyväksyttäväksi puhua pienessä piirissä, voi olla kohtuutonta julkisessa keskustelussa. Sananvapauskeskustelu ei rajoitu laillisen ja laittoman rajanvetoon, vaan kysymys on laajemmin siitä, millaisessa keskustelukulttuurissa haluamme elää. Keskustelua johtaa Parnasson vastaava tuottaja Karo Hämäläinen.

Sastamala Gregorianan ohjelmisto koostuu musiikista, joka tavalla tai toisella juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ja sen moniäänisyyttä – oma kieli, oma mieli, oma musiikki. “Kaikki festivaalin esiintyjät ovat tänä kesänä Suomesta taiteellista työryhmää lukuun ottamatta”, kertoo toiminnanjohtaja Tiina Kuusisto. Työryhmä on vastannut Sastamala Gregorianan musiikillisesta jatkumosta ja laadusta jo yhdentoista vuoden ajan. “Ohjelmisto on kansainvälinen, moniaikakausinen, suomalaisella säväyksellä ja ammattitaidolla toteutettuna”, Kuusisto luonnehtii. Esiintymässä ovat muiden muassa Markku Luolajan-Mikkola Bach-ohjelmistolla sekä Lumen Valo.

Pirkanmaan festivaalien sananvapaustarinat kootaan yhteiseksi videoblogiksi, joka alkaa maaliskuussa sekä kasvaa ja laajenee tapahtumien edetessä. Lopullinen teos on valmis itsenäisyyspäivänä, kun viimeinen festivaali on takana.

Pirfestiin kuuluu 27 jäsenfestivaalia eri puolilta maakuntaa.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top