ILMOITUS

Bussikyydillä kyläkierrokselle

Uutiset

Samuli Kinnari

Kylät avaavat ovensa jälleen alkukesällä. Satakunnasta valtakunnalliseksi kasvanutta Avoimet kylät -päivää vietetään lauantaina 10. kesäkuuta.

Pop up -tyyliin toteutettu päivä esittelee paikallista elämänmenoa ja kylätoimintaa, houkuttelee uusia asukkaita ja muistuttaa maaseudun mahdollisuuksista. Tapahtumansa sisällön ja toteutustavan päättää kukin kylä itse.

“Toivottavasti aiemmin osallistuneiden kylien lisäksi myös ensikertalaiset innostuisivat lähtemään rohkeasti mukaan”, kannustaa SataKylien kyläasiamies Hanna Ruohola.

Avoimet kylät -päivä juhlistaa osaltaan myös 100-vuotiasta Suomea. “Juhlavuoden valtakunnallisena tavoitteena on, että mukana olisi tuplamäärä kyliä viime kesään verrattuna. Satakunnassa osallistuvien kylien määrä on vakiintunut kolmeenkymmeneen, mutta täälläkin tavoitellaan edellisen ennätyksen rikkomista”, Ruohola kertoo.

Tällä kerralla satakuntalaiskylien tarjontaan pääsee tutustumaan bussikyydillä. SataKylien ensimmäistä kertaa järjestämien bussikierrosten reitit ja kylät päätetään maalis-huhtikuun vaihteessa, kun kylien ohjelmat aikatauluineen ovat selvillä.

“Nyt on hieno mahdollisuus saada omalle kylälle lisää positiivista huomiota ja näyttää yhdessä, miten paljon Satakunnassa on aktiivista kylätoimintaa”, toteaa Hanna Ruohola.

Historian ensimmäistä Avoimet kylät -päivää vietettiin Satakunnassa vuonna 2013. Kahden ensimmäisen kerran jälkeen päivä laajeni valtakunnalliseksi. Viime kesänä mukana oli yli 400 kylää seitsemästätoista maakunnasta.

Satakuntalaiskylät voivat ilmoittautua Avoimet kylät -päivään 13. maaliskuuta mennessä SataKylien nettisivuilla tai sähköpostitse osoitteeseen sihteeri@satakylat.fi.

· · · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top