MAINOS

Sotea Satakunnassa puolen tunnin periaatteella

Uutiset

Samuli Kinnari

Satasote

Satasoten neljä asiointialuetta. Optimoituun palvelukeskukseen on kaikkialta alueen sisältä maksimissaan puolen tunnin matka. Havainnollistamisen lisäämiseksi kartassa näkyvät nykyiset terveysasemat.

Satakunnassa Satasoten palvelumallin valmistelu etenee neljän asiointialueen pohjalta.

Palveluiden tasavertaiseen saavutettavuuteen ja alueellisiin väestöprofiileihin perustuvasta mallista on luotu optimoimalla karttapohja. Se toimii apuvälineenä jatkosuunnittelulle.

“Malli ei ole lopullinen, eivätkä nyt hahmotellut rajat ole sellaisia, joita ei voisi ylittää”, korostaa muutosjohtaja Terttu Nordman.

Mallissa Satakunta jakautuu pohjoiseen, läntiseen, lounaiseen ja eteläiseen asiointialueeseen. Jokaisen alueen sisällä on enintään puolen tunnin matka lähimpään palvelukeskukseen.

Huittinen, Säkylä ja Köyliö kuuluvat eteläiseen alueeseen. Sen palvelukeskuksen optimaalinen sijainti on valtatien 12 varrella Köyliönjärven päässä. Lavia on pohjoisessa alueessa. Siellä palvelukeskus optimoituu Kankaanpäähän.

Palvelumallin suunnittelussa ei ole huomioitu olemassa olevia hallinnollisia rajoja, palveluiden ja toimipisteiden nykyistä sijaintia tai käytettävissä olevia resursseja. Valinta on ollut tietoinen.

“Palvelumallin suunnittelu on tahdottu toteuttaa puhtaalta pöydältä”, Nordman sanoo.

· · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top