Karttahahmotelma sotesta hämmentää

Uutiset

Työskentelyä eteläisen alueen kuntien kanssa jatketaan Huittisissa pidettävissä työpajoissa.

Satasote

Satasoten neljä asiointialuetta. Optimoituun palvelukeskukseen on kaikkialta alueen sisältä maksimissaan puolen tunnin matka.

Satasote on jalkautunut aluekierrokselle.

Muutosjohtaja Terttu Nordman esikuntineen vierailee kevään ja kesän aikana neljän asiointimallin mukaisilla alueilla. Tilausta kierrokselle hänen mukaansa on, sillä karttahahmotelma neljästä sote-palvelujen asiointialueesta on otettu maakunnassa hämmentyneesti vastaan.

"Kierroksen tavoitteena on jakaa tietoa ja keskustella kuntatoimijoiden näkemyksistä Satakunnan sote- ja maakuntauudistuksesta, palveluverkko mukaan lukien", kertoo Nordman.

Aiemmin keväällä esitelty kartta perustuu tasavertaiseen saavutettavuuteen ja alueellisiin väestöprofiileihin, jotka on muodostettu tietokonelaskelmien pohjalta.

Kierros pyörähti maanantaina käyntiin eteläisestä Satakunnasta, johon lukeutuvat Huittinen, Kokemäki, Säkylä ja Eura. Terttu Nordman kuvaa tapaamisen henkeä hyväksi ja keskustelua rakentavaksi.

"Työskentelyä eteläisen alueen kuntien kanssa jatketaan Huittisissa pidettävissä työpajoissa 10. toukokuuta", hän kertoo.

Väliaikaishallinto käynnistyy Satakunnassa lähtökohtaisesti heinäkuun alussa. Siihen mennessä tulee olla alustava näkemys palveluista, joista uusi maakunta jatkossa tuottaa.

"Satakunnan väliaikaishallinto voi jo tehdä joitakin sitoumuksia perustettavan maakunnan lukuun", toteaa Terttu Nordman.

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteena on kaventaa ihmisten hyvinvointi- ja terveyseroja sekä parantaa palvelujen yhdenvertaisuutta, saatavuutta ja vaikuttavuutta. Tarkoitus on myös hillitä kustannusten kasvua.

· · · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat