Sastamalasta löytyi lintuinfluenssainen laulujoutsen

Uutiset

Sastamalasta löytyneestä sairaasta laulujoutsenesta on todettu korkeapatogeeninen eli korkeaa kuolleisuutta luonnonvaraisille linnuille ja siipikarjalle aiheuttava H5-tyypin lintuinfluenssa. Taudin torjumiseksi Evira kehottaa huolehtimaan siipikarjan tautisuojauksesta ja ilmoittamaan epäilyttävistä oireista kunnaneläinlääkärille.

Huonokuntoinen laulujoutsen löytyi taajama-alueelta toukokuun lopulla. Lintu jouduttiin lopettamaan ja se lähetettiin Eviraan tutkittavaksi.

Kyseessä on seitsemästoista Suomessa varmistunut lintuinfluenssatapaus. Siipikarjatartunnoilta on toistaiseksi onnistuttu välttymään.

Siipikarjan ulkonapitokielto päättyi toukokuun lopussa. Evira kuitenkin suosittelee, että siipikarja pidetään sisällä tai muulla tavoin pyritään estämään suorat ja epäsuorat kontaktit luonnonvaraisiin lintuihin.

Eläinsuojiin mentäessä ja sieltä poistuttaessa jalkineet ja vaatteet pitää vaihtaa ja kädet pestä huolellisesti, sillä linnut levittävät tautia myös eritteissään. Lintuinfluenssaepäilyistä tulee ilmoittaa viipymättä kunnaneläinlääkärille.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top