Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Ilmiantoja ITE-taiteilijoista kaivataan – Rikastavat omaa ja lähiympäristönsä arkea

Uutiset

Nykykansantaiteen tekijöitä etsitään sekä maaseudulta että kaupungeista.

Matti Järvenpää, Rautapuisto

ITE-taidetta Hämeenkyröstä. Matti Järvenpään Rautapuisto.

Pirkanmaalla on käynnissä ITE-taiteen kartoitus. Nykykansantaiteen tekijöitä etsitään sekä maaseudulta että kaupungeista.

Maaseudun Sivistysliiton organisoimassa hankkeessa on jo tavattu monia kiehtovia taiteilijapersoonia, jotka rikastavat omaa ja lähiympäristönsä arkea omaperäisellä taiteellaan. Tähän mennessä vinkkejä pirkanmaalaisista ITE-taiteilijoista on tullut jo noin 80 ja lisää kaivataan.

Kyläkartoittajat kiertelevät kesän ajan ympäri maakuntaa dokumentoimassa tekijöitä ja teoksia. Tiedot talletetaan sähköiseen arkistoon. Hankkeeseen sisältyy myös kaksi museonäyttelyä ja kirja.

Käynnissä olevan kartoituksen tarkoituksena on sekä löytää itseoppineita taiteen tekijöitä että tallentaa ITE-taidetta osana yhteistä kulttuuriperintöämme.

Vinkkejä Pirkanmaan ITE-tekijöistä voi lähettää hankkeen koordinaattori Minna Haverille (minna.haveri@msl.fi) tai kyläkartoittajille Leena Peltokankaalle (leena.peltokangas@msl.fi, Lauri Sepälle (lauri.seppa@msl.fi) ja Mikko Kalliolle (mikko.kallio@msl.fi).

ITE-taide ottaa usein kantaa ajankohtaisiin aiheisiin

Lyhenne ITE tulee sanoista itse tehty elämä. ITE-taiteen ilmenemismuodot ovat mitä moninaisimpia.

Tunnusomaista nykykansantaiteilijoille on itseoppineisuus ja omaperäinen kekseliäisyys, mikä näkyy niin aiheiden, tekniikoiden kuin materiaalienkin runsaana kirjona. Usein tekemisen tekniikoina ovat moottorisahaveisto, betoniveisto tai teosten koostaminen kierrätysmateriaaleista, mutta uusia tekemisen tapoja löytyy ja syntyy uusien ITE-taiteilijoiden myötä.

Nykykansantaiteilijat eivät jäljittele tunnettuja taiteilijoita tai tyylejä. Teokset ovat yksilöllisiä ja ottavat usein kantaa ajankohtaisiin aiheisiin.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top