Järvien vesitilanne kohentunut

Uutiset

Samuli Kinnari

Sade, vesisade

Viime päivien sateet näkyvät Pirkanmaalla vähitellen myös järvien vedenkorkeuksien nousuna.

Maakunnassa on koko kesän tuskailtu selvästi keskimääräistä alhaisempia vedenkorkeuksia, jotka johtuivat viime talven vähäisestä sade- ja lumikertymästä. Edes sateinen kesä ei nostanut suurimpien säännöstelemättömien järvien vedenkorkeuksia tavanomaiselle tasolle.

Yleensä kesäaikana sateiden merkitys vedenkorkeuksien kannalta on vähäinen, koska haihdunta ja kasvillisuus pienentävät valumia järviin. Nyt kasvukauden ollessa lopuillaan valumat järviin kasvavat ja vedenkorkeudet lähtevät nousuun.

Pirkanmaan ELY-keskus ennakoi, että Rauta- ja Kuloveden vedenkorkeudet pysyvät syyskuun ajan nykyisellä tasollaan.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top