ILMOITUS

Museovirastolta rahaa paikallismuseon kehittämiseen Sastamalassa

Uutiset

Tornihuvila

Sastamalan seudun museo siirtyy tänä vuonna Kirjakorttelissa sijaitsevaan Tornihuvilaan.

Sastamalan seudun museo on saanut Museovirastolta avustuksen kehittämistyöhön. Jalkautuva museo -hankkeelle myönnettiin 15 000 euroa.

Alkaneena vuonna Sastamalan seudun museo siirtyy Kirjakorttelissa sijaitsevaan Tornihuvilaan. Toimintaa lähdetään kehittämään yhdessä paikkakuntalaisten kanssa suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti.

Paikallismuseo luo Museoviraston avustuksella yhteisöllisen toimintamallin alueen kulttuuriperinteen tallentamiseen ja esittämiseen osaksi museon jokavuotista perustoimintaa. Tavoitteena on osallistaa kylät ja kyläyhteisöt oman kulttuuriperinteen tallentamiseen museotyön näkökulmasta: mikä on heille nostamisen ja avaamisen arvoista paikallisperinnettä.

Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Sastamalan kylät, Sastamalan Opisto, Sastamalan kulttuuritoimi ja kirjasto sekä Pirkanmaan maakuntamuseo. Hankkeeseen palkataan osa-aikainen työntekijä.

Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden osallistaviin hankkeisiin Museovirasto jakoi yhteensä 279 000 euroa yhteisöille, kansalaisjärjestöille ja museoille. Hakijoita oli 71, joista 17 sai avustuksen.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top