Pirkanmaalle yli 800 hehtaaria luonnonsuojelualueita

Uutiset

Yksityismaiden sadan hehtaarin tavoite ylittyi kirkkaasti.

Metsä, maasto

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi maanomistajia kutsuttiin perustamaan yksityisiä luonnonsuojelualueita. Vastalahjaksi valtio sitoutui suojelemaan yksityisten maanomistajien lahjoituksia vastaavan pinta-alan omia alueitaan.

Osana kampanjaa Pirkanmaalla perustettiin neljätoista uutta yksityistä luonnonsuojelualuetta. Suojelualueita on eri puolilla maakuntaa, muun muassa Sastamalassa. Yksityisten lahjoittamien alueiden yhteispinta-ala on 112 hehtaaria, joten sadan hehtaarin tavoite saavutettiin yksityismaiden osalta.

"Suojellut kohteet ovat etupäässä erilaisia metsiä ja soita sekä niiden yhdistelmiä, lisäksi joukossa on riekkosuoksi ennallistettu suo. Suojelualueiden koot vaihtelevat suuresti, sillä suurin yksittäinen kohde on noin 30 hehtaaria ja pienin alle puoli hehtaaria", kertoo ylitarkastaja Auli Suvanto suojelupäätökset tehneestä Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Yksityisten lisäksi myös kunnat osallistuivat aktiivisesti kampanjaan. Kuusi kuntaa lahjoitti omistamiaan maa-alueita yhteensä 583 hehtaaria. Alueita on yhteensä kahdeksan. Kuntien kohteet edistävät osaltaan monimuotoisuuden suojelua Pirkanmaalla.

Pirkanmaalla lahjoitettiin yhteensä vajaan 700 hehtaarin edestä maata luonnonsuojelualueeksi. Valtio on sitoutunut lahjoittamaan omia maitaan yksityisten lahjoitusten edestä. Kaikkiaan maakunnassa saatiin uusia luonnonsuojelualueita yli 800 hehtaaria.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat