Ukulelea ja matkoja 1800-luvun heinäpelloille

Uutiset

Kardemimmit

Kardemimmit ovat soittaneet yhdessä lapsesta saakka.

Sastamalassa vietetään viikonloppuna Äetsän kansanmusiikkitapahtumaa. Teemana on Uusia tuulia, joka antaa tilaa nuorille tekijöille.

“Vuoden teema näkyy tapahtuman kursseissa”, kertoo taiteellinen johtaja Petra Käppi. Paikkakin on uusi. Kurssit pidetään Kulttuurikeskus Wanhalla Meijerillä Keikyässä.

Musiikkipedagogi ja muusikko Leeni Wegeliuksen laulukurssilla tehdään matkoja muun muassa muinais-Suomen savupirtteihin ja paimenmetsiin sekä 1800-luvun heinäpelloille ja yöttömän yön tansseihin. Ukulelen soiton alkeita opettaa muusikko, ukuleleaddikti, musiikin maisteri ja kansanmusiikkipedagogi Silja Palomäki. Sukelluksessa juuritarinoihin ja tarinankerrontaan inspiroidutaan sekä omassa suvussa kulkeneista tarinoista että perinteisistä kansantarinoista. Opettajana on tarinankertoja, kansanlaulaja ja musiikkiterapeutti Anna-Maria Toivonen.

Kardemimmit konsertoivat maagisen ja uniikin kokonaisuuden

Kiikan Kannarissa lauantai-iltana kello 19 alkavassa pääkonsertissa esiintyvät Silja Palomäki, Kardemimmit-yhtye ja kansanlaulaja Anna-Maria Toivonen. Nuorten ja lahjakkaiden ammattimuusikkojen Kardemimmit on tehnyt kiertueita muun muassa Yhdysvalloissa ja Japanissa. Yhtye on kahdeksantoista vuoden aikana hioutunut saumattomaksi lauluharmonioiden ja soiton sulautumaksi.

Tapahtuman päättää loppumatinea Kulttuurikeskus Wanhalla Meijerillä sunnuntaina kello 15.30. Tuolloin kurssilaiset ja opettajat esittävät viikonlopun aikana opittua.

Konsertteihin on vapaa pääsy.

Äetsän kansanmusiikkitapahtuman järjestävät Sastamalan Opisto ja Sastamalan kaupungin kulttuuripalvelut.

Äetsän kansanmusiikkitapahtuman kurssit ja konsertit

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top