Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Sastamalan valtuusto hyrisi tyytyväisyyttä elinvoimaohjelmasta – "Nyt toteuttamaan ja seuraamaan"

Uutiset

Mauri Tuomisen (sd) avausta tulevaisuustoimikunnasta kiitettiin yli puoluerajojen.

Sastamala

Valtuusto hyväksyi Sastamalan kaupungin elinvoimaohjelman. Se esittelee strategiakaudella toteutettavat konkreettiset toimenpiteet. Kaupungin strategian kärkitavoite on pito- ja vetovoiman lisääminen.

Elinvoimaohjelmaa valtuusto käsitteli jo aiemmin seminaarissa. Se nosti kärkisijoille saavutettavuuden, kaupunkisuunnittelun, yrittäjyyden ja kaupunkimarkkinoinnin. Painopistealueita on yhteensä seitsemän.

Valtuuston kokouksessa ohjelmaa luonnehdittiin hyvin valmistelluksi ja siitä kirposi vilkas keskustelu. Evästyksinä toivottiin priorisointia ja aikataulutusta. "Painopistealueita on yhä aika paljon", pohti Eveliina Asikainen (vihr).

Mauri Tuominen (sd) muun muassa heitti pohdittavaksi tulevaisuustoimikunnan perustamisen. Se voisi syöttää ideoita kaupunginhallitukselle. "Tulevaisuustoimikunnassa voisi olla liike-elämän ja kulttuurin edustajia sekä entisiä sastamalalaisia, ei niinkään ensisijaisesti politiikkoja", Tuominen visioi. Avausta pidettiin useammassa puheenvuorossa kiinnostavana.

Pirjo Raunio (kd) yhtyi kiitoksiin elinvoimaohjelman onnistuneesta valmistelusta. "Erinäisissä yhteyksissä on toivottu, ettei elinvoimaohjelma jää pelkäksi ohjelmaksi. Monella taholla on odotus, että konkreettisesti lähdetään asioita toteuttamaan ja sitä seurataan", hän kommentoi.

"Elinvoimaohjelmaa on päästy koko porukalla sorvaamaan ja äänemme on tullut kuulluksi", totesi Janne Pohjolainen (kok). Hän kantoi huolta painopistealueiden suuresta määrästä ja toteuttamisen seurannasta. Pohjolainen toivoi valtuustolle vähintään puolivuosittain seurantatietoa.

Leena Mattila (kesk) muistutti asukkaiden tarpeiden kuuntelemisesta. "Korostaisin elinvoimaohjelmaan jokaiseen kohtaan, että mahdollisuuksien mukaan kuullaan aina asukkaita", hän toivoi.

close

Tilaa ilmainen uutiskirje

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top