MAINOS

Vammalan torille haetaan uusia ideoita kilpailulla – Sastamalan keskustasta ei haluta huonoa kompromissia

Uutiset

Samuli Kinnari

Sastamalassa haetaan ydinkeskustaan ja Vammalan toriin uusia näkökulmia. Kaupunki järjestää suppean ideakilpailun Suomen Arkkitehtiliiton kanssa.

Ideakilpailun tavoitteena on saada päätöksenteon pohjaksi toteuttamiskelpoisia ja realistisia vaihtoehtoja alueen kehittämisestä. Lopullisena tavoitteena on ydinkeskusta-alueen uusi asemakaava.

“Asemakaavamuutosprosessiin kuuluvat muun muassa erilaisten vaihtoehtojen ja niiden vaikutusten arviointi, mielipiteiden kuuleminen ja virallinen hyväksymiskäsittely”, kertoo maankäyttöpäällikkö Merja-Liisa Hannuksela.

Kilpailun tuloksia arvioidaan muun muassa keskustan elinvoimaisuuden parantamisen, paikoitusalueiden ja muun liikenteen toimivuuden sekä rantavyöhykkeen käytön näkökulmista. Nyt vireillä ollut torisuunnitelma on saanut osakseen paljon kritiikkiä ja ideakilpailulla kaupunki haluaa viheltää nykyisen tilanteen poikki.

“Sastamalalla on hieno keskusta, emmekä halua pilata sitä huonolla kompromissilla”, sanoo kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg. “Keskustaa halutaan katsoa laajemmin, ei vain torialueena ja siksi myös ideakilpailu koskee laajempaa aluetta. Haluamme, että jo sinänsä hyvin rakentunut taajama nousisi uudelle tasolle ja keskusta saisi lisää sykettä”, hän summaa.

Suomen Arkkitehtiliiton kanssa toteutettu kilpailu tuo suunnitteluun ulkopuolista näkökulmaa ja sillä olisi kaupungille myös markkinoinnillista arvoa. Kilpailu on määrä julistaa auki syksyllä ja se ratkeaisi alkuvuodesta.

Asia on ollut esillä kaupunginhallituksessa suunnitteluasiana ja päätöksiä tehdään ensi maanantaina.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top