MAINOS

Taidetta nuorten kanssa: Työpajoissa syntyy valograffiteja

Uutiset

Samuli Kinnari

Funkkistalo

Funkkistalon seinissä Vammalassa saatiin ihailla valo- ja videotaidetta.

Sastamalasta lähtöisin oleva työryhmä toteuttaa pirkanmaalaisten nuorten kanssa yhteisöllisen valo- ja videotaideteoksen. Kiertävät työpajat alkavat syksyllä.

Nuorille opetetaan valo- ja videotaiteen mahdollisuuksia. Taidetta luodaan piirto-ohjelman ja videoprojisointitekniikan avulla.

Hankkeen lopuksi toteutetaan installaatio, jossa nuorten työpajoissa tekemät valograffitit projisoidaan Tampereella valitun rakennuksen seinälle. Valograffiti-installaatiossa käytetään avuksi live-piirtämistä, äänimaisemaa ja videomapping-tekniikkaa.

Työryhmään kuuluvat yhteisötaiteilija Elina Tiainen, audiovisuaalinen taiteilija ja graafinen suunnittelija Niko Tiainen, tuottaja Johannes Rantanen sekä projektin dokumentoinnista vastaava valo- ja videokuvaaja Mikko Joona. Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto on myöntänyt työryhmälle 20 000 euron apurahan.

#Valo#Graffiti on osa isompaa projektia, jossa luodaan yhteisöllistä valo- ja videotaidetta Pirkanmaalla ja Lounais-Suomessa tulevina vuosina. Hanke mahdollistaa uuden ulottuvuuden kuntien elävöittämiseen ja sen kautta pyritään aktivoimaan myös muita kuin nuoria.

Yhteistyökumppanit hankkeessa ovat Tampereen nuorisopalvelut ja Kulttour – Pirkanmaan nuorten kulttuuriviikot.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top