MAINOS

Taiteilija Toivo Talan syntymästä 100 vuotta – Keikyässä kootaan näyttelyä

Uutiset

Toivo Tala

Toivo Tala ja Ajosilta tallinparveen.

Keikyäläisen taiteilijan Toivo Talan syntymästä tulee sunnuntaina 19. elokuuta 100 vuotta. Samana päivänä Keikyän Kotiseutumuseolla vietetään Perinnepäivää.

Monipuolinen taiteilija Toivo Tala on kotoisin Markulan tilalta. Hänellä oli silmää satakuntalaiselle kulttuurimaisemalle, vanhoille rakennuksille ja luonnolle. Kotipihan ympäristö Kokemäenjoen varrella oli taiteilijalle jatkuva innoituksen lähde.

Varsinaisen leipätyönsä Toivo Tala teki Finnish Chemicalsin piirustuskonttorissa. Hän suunnitteli myös asuintaloja 50-60-luvuilla. Monien keikyäläisten yhdistysten tunnukset ovat nekin Toivo Talan piirtämiä, esimerkiksi Keikyän Vesan ja FC-57:n viirit.

Keikyän Kotiseutumuseoon kootaan Perinnepäiväksi näyttely Toivo Talan taiteesta. Näyttelyyn toivotaan lainaksi hänen teoksiaan. Töistä pyydetään ennakkotietoina mitat ja mahdollinen tarina, myös valokuvan voi lähettää. Teoksia voi ilmoittaa mukaan 15. heinäkuuta saakka nettilomakkeella tai iltaisin puhelimitse Heli Vinhalle p. 040 515 7792.

Perinnepäivän teemana Keikyä 1918

Keikyän Kotiseutumuseon Perinnepäivän teemana on Keikyä 1918. Ohjelma rakentuu kesän aikana.

Luvassa on muun muassa Mika Suden luento ”Kosken kahta puolen – Keikyä 1918”. Museon kokoelmista kootaan teemaan liittyvä pienoisnäyttely.

Keikyän Kotiseutumuseo ja Perinnepäivä on myös mukana Sastamalan Wanhat Talot -tapahtuman kohteena.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top