MAINOS

Lasten harrastekerhot jatkuvat Sastamalassa

Uutiset

Lasten harrastekerhot, Sastamala

Viime lukuvuonna säätiön kerhoissa tutustuttiin muun muassa vesimyllyjen historiaan ja lapset rakensivat omat vesirattaansa.

Useat Sastamalan koululaiset pääsevät taas ensi lukuvuonna kerhoihin. Niissä yhdistyvät esimerkiksi valokuvaaminen, lukeminen, kuvittaminen, liikunta ja museoesineiden tutkiminen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Suomen kirjainstituutin säätiölle 36 000 euron avustuksen.

“Kerhot järjestetään kouluilla joko ennen koulua aamulla tai koulun jälkeen. Joillakin kouluilla on myös erityisiä kerhohetkiä keskellä päivää”, kertoo intendentti Heli Vuohelainen.

Kerhojen taustalla ovat kaikki säätiön yksiköt eli Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi, Sastamalan seudun museo ja Suomen Kirjainstituutti. Kerhotoiminta ammentaa teemansa kulttuuriperinnöstä ja kirjallisuuskasvatuksesta.

Suomen kirjainstituutin säätiö on järjestänyt koululaisten harrastetunteja jo kahtena aiempana lukuvuotena. Ministeriön rahoitus on osa hallituksen kärkihanketta, joka parantaa kulttuurin saatavuutta lapsille ja nuorille koulupäivien yhteydessä.

“Valitettavasti tämä valtakunnallinen hankerahoitus loppuu näillä näkymin ensi lukuvuoden jälkeen. Koemme, että sille olisi tarvetta jatkossakin”, Vuohelainen pohtii.

Säätiö etsii parhaillaan projektityöntekijää kerhojen vetäjäksi. Projektiin mukaan tulevat koulut valitaan ministeriön tekemän kyselyn ja koulujen omien toiveiden perusteella. Koska neuvottelut koulujen kanssa ovat kesken, säätiö tiedottaa toteutuvista kerhoista tarkemmin syksyllä.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top