MAINOS

Vammalan Shakkikerholle SM-hopeaa

Uutiset

Vammalan Shakkikerho

Vammalan Shakkikerhon hopeamitalijoukkue. Oikealta Henri Torkkola, Jussi Kauko, Vesa-Pekka Heinola ja Vitaly Samolins.

Joukkuepikashakin SM-kilpailut pelattiin viikonloppuna. Vammalan Shakkikerho saavutti upeasti SM-hopeaa ja palasi mitalikantaan kolmen vuoden jälkeen.

Vammalan Shakkikerhon ykkösjoukkue (Vitaly Samolins, Vesa-Pekka Heinola, Jussi Kauko, Henri Torkkola) pelasi erittäin vahvan turnauksen. Nelikko voitti selvästi oman alkukilpailunsa. Kolme kierrosta ennen loppua joukkue oli jopa johdossa. Viimeisillä kierroksilla ennakkosuosikki Matinkylän Shakkikerho ajoi kuitenkin ohi. Hopea oli erinomainen saavutus joukkueelta, joka oli sijoitettu turnauksessa seitsemänneksi.

Latvialaisvahvistus Vitaly Samolins sai finaalissa 23 pelistä 15,5 pistettä, Vesa-Pekka Heinola ja Jussi Kauko 16, sekä neljännen pöydän pöytäpalkinnon voittanut Henri Torkkola 19,5. Tammer-Shakkia edustava kiikoislainen Henri Pohjala voitti kolmannen pöydän pöytäpalkinnon tuloksella 20. Kaikissa Vammalan Shakkikerhon mitaleissa mukana ollut kokenut Jussi Kauko sai nyt jo viidennen SM-mitalinsa. Seura on voittanut mestaruuden vuonna 2014 ja hopeaa on tullut kahdesti aiemmin.

Vammalan Shakkikerholla oli kilpailuissa mukana kaikkiaan neljä joukkuetta. Kakkosjoukkue (Arto Satonen, Jarmo Hautaniemi, Timo Nurmi, Pekka Kauko) ylsi ensimmäiseen sijoituskilpailuun ja lopulta sijalle 42. Nelosjoukkue (Jari Torkkola, Timo Kuro, Johanna Tanni, Gerhard Maier) pelasi myös hyvin päätyen sijalle 85. Kolmosjoukkueen (Pentti Rintakoski, Pekka Lehto, Matti Mäensivu, Martti Mäensivu) pelikunto ei ollut parhaimmillaan ja se päätyi viidenteen sijoituskilpailuun, jossa kuitenkin tuli toiseksi.

Mestaruuden voitti espoolainen Matinkylän Shakkikerho ja kolmanneksi sijoittui tamperelainen Tammer-Shakki. Kilpailut käytiin Jyväskylässä. Mukana oli 144 nelihenkistä joukkuetta.

Ensi vuonna pelataan Sastamalassa

Vammalan Shakkikerho saavutti menestystä myös pelilaudan ulkopuolella. Sastamalalle myönnettiin oikeus järjestää ensi vuoden joukkuepikashakin SM-kilpailut.

Tuleva kerta on viides, kun kilpailut käydään paikkakunnalla. Edellisen kerran pelattiin Vexve-areenalla vuonna 2015.

Vuoden kuluttua elokuussa Sastamalaan tulee viikonlopuksi kilpailemaan 600-700 shakinpelaajaa. Kyseessä on merkittävä tapahtuma koko paikkakunnalle.

· · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top