Ilmari Nurminen pöyristyi vammaisurheilijoiden omavastuusta – “Käytäntö on syrjivä ja kestämätön”

Uutiset

Ilmari Nurminen

Ilmari Nurminen.

Sastamalalainen kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen hallitukselle koskien vammaisurheilijoiden yhdenvertaisuuden turvaamista. Parayleisurheilun EM-kilpailujen yhteydessä huomiota herätti kilpailijoiden omavastuu kustannuksista.

“On täysin käsittämätöntä, että Suomen Urheiluliitto on asettanut vain vammaisurheilijoille 900 euron omavastuun matkasta. On totta, että vammaisurheilijoiden osallistuminen kisoihin on kalliimpaa, mutta se ei voi olla peruste vyöryttää heistä johtumattomia kustannuksia urheilijoille. Samalla liiton pitää muistaa, että vammaisurheilijoiden sponsorointi on paljon muita urheilijoita heikompaa ja suuri osa heistä on pelkän kansaneläkkeen varassa”, sanoo Ilmari Nurminen.

Suomen Urheiluliitto saa merkittävän osan rahoituksestaan opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustuksina. Ilmari Nurminen perää keskustelua liiton rahajaon perusteista.

“Julkisen rahoituksen saamisen vastineena tulee edellyttää kaikkien urheilijoiden tasavertaista kohtelua. Nykyinen käytäntö on vammaisurheilijoita syrjivä ja kestämätön. Liitolta tulee vaatia toimintatapojen muutosta rahoituksen jatkumisen ehtona”, vaatii Ilmari Nurminen.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ADVERTISEMENT

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top