MAINOS

Köyliönjärvi voi saada harvinaisen maisemanhoitoalueen statuksen

Kansallismaisema on yksi viidestä valtakunnallisesti arvokkaasta maisema-alueesta Satakunnassa.

Uutiset

Samuli Kinnari

Köyliönjärvi

Lions Club kunnosti Köyliön kirkkoa kiertävän Lemmenpolun.

Säkylässä Köyliönjärven maisema-alueelle ollaan hakemassa maisemanhoitoalueen statusta. Kysymyksessä on kansallismaisema ja yksi viidestä valtakunnallisesti arvokkaasta maisema-alueesta Satakunnassa.

Paikalliset yhdistykset ovat jo alkaneet toteuttaa hiljattain valmistuneessa hoito- ja käyttösuunnitelmassa esitettyjä toimenpidesuosituksia. Esimerkiksi Lions Club päätti kunnostaa Köyliön kirkkoa kiertävän Lemmenpolun ja on lupautunut hoitamaan sitä myös tulevaisuudessa. Köyliönjärven maisema-alue onkin osoittautunut juuri alueen aktiivisten toimijoiden ansiosta hyväksi valinnaksi maisemanhoitoaluetta Satakuntaan suunniteltaessa. Aloitteen statuksen hakemisesta teki Köyliö-seura.

Maisemanhoitoalueen perustaminen ei velvoita maanomistajia ohjeiden noudattamiseen, vaan käyttö-ja hoitosuunnitelman suositusten toteuttaminen on vapaaehtoista. Rakentaminen tapahtuu edelleen kunnan rakennusjärjestyksen sekä maankäyttö- ja rakennuslain mukaisesti. Metsiä hoidetaan metsälain mukaisesti.

Hoito- ja käyttösuunnitelman toteutuksesta huolehtimaan on perustettu maisemanhoidon neuvottelukunta. Siinä on edustaja muun muassa Säkylän kunnasta, MTK:sta ja kaikista kyläyhdistyksistä.

Suomessa on tähän mennessä nimetty vasta neljä valtakunnallista maisemanhoitoaluetta.

· · · ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top