Pelastivat tajuttoman kartturin palavasta autosta – Sastamalassa ralliturmassa auttaneet huomioitiin

Uutiset

Pirkanmaan pelastuslaitos on muistanut onnettomuuksissa hyvin toimineita kansalaisia.

Paloletku

Pirkanmaan pelastuslaitos on muistanut onnettomuuksissa hyvin toimineita kansalaisia.

Tunnustuksen saivat esimerkiksi Sastamalassa Häijäässä 14. heinäkuuta ralleissa sattuneessa turmassa auttaneet. Kilpa-auto ajoi ulos ja syttyi palamaan. Järjestyksenvalvoja sekä katsojat Ismo Kujansuu ja Jean-Charles Franceschi olivat ensimmäisinä paikalla. Kuljettaja pääsi omin voimin ulos autosta. Kartanlukija sen sijaan oli menettänyt tajuntansa. Auttajat ottivat hätäsiirtona hänet ulos palavasta autosta.

Ismo Kujansuu asuu Ikaalisissa. Jean-Charles Franceschi on Ranskasta.

Ensitoimiin pystyvät vaikuttamaan vain paikalla olevat

Huomioimisella halutaan tuoda esille kansalaisten omatoimisen toiminnan tärkeys erilaisissa onnettomuuksissa. Onnettomuuksien suuruuteen ja mahdollisten uhrien määrään vaikuttavat hyvin paljon tehdyt ensitoimet. Näihin ensitoimiin pystyvät vaikuttamaan vain paikalla olevat.

Pelastuslaitos kutsui kahvitilaisuuteen yhteensä kolmetoista henkilöä. He olivat toimineet Pirkanmaalla neuvokkaasti erilaisissa onnettomuuksissa, joita oli yhdeksän.

Kaikkia onnettomuuksissa hyvin toimineita kansalaisia ei pelastuslaitos pysty huomioimaan. Usein onnettomuuksissa toimineet eivät itse ilmoittaudu pelastuslaitokselle. Nyt paikalle kutsututuista osa on tilannetta johtaneiden pelastusviranomaisten ehdottamia.

·

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

  Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

  Tilaa uutiset sähköpostiisi

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tilaa Uutiskirje

  Uutiskirje on ilmainen.

  Tuoreimmat