MAINOS

Sastamalan ideakilpailuun lähes 50 työtä – “Määrä yllätti täysin”

Uutiset

Ideakilpailuun Sastamalan kaupungin keskustasta tuli peräti 48 työtä. Tarkoituksena on löytää vaihtoehtoja keskustakortteleiden kaavoituksen, jatkosuunnittelun ja toteutuksen pohjaksi.

Sastamalan kaupunki ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA järjestivät kilpailun yhteistyönä.

“Kilpailutyöt ovat osoittautuneet todella idearikkaiksi ja tarjoavat monipuolisesti erilaisia ideoita Sastamalan kannalta tärkeälle alueelle”, iloitsee kilpailun palkintolautakunnan sihteeri, kaavasuunnittelija Ida Montell. “Lisäksi kilpailutöitä tuli paljon – lukumäärä yllätti meidät täysin. Suuri määrä on ennen kaikkea positiivinen asia”, hän jatkaa.

Kilpailun tuomaristo on jo ryhtynyt arviointityöhön. Myös suuri yleisö pääsee näkemään kaikki kilpailuun jätetyt työt. Ne asetetaan esille Pukstaavin aulaan. “Kiinnostavimpia töitä pääsee myöhemmin myös kommentoimaan”, kertoo Ida Montell. Työt ovat esillä tiistaista alkaen 17. maaliskuuta saakka.

Tuomariston valitsemat parhaimmat ja kiinnostavimmat ehdotukset asetetaan näytille sekä Torikeskukseen että kaupungin kotisivuille. Näyttely järjestetään 5.-17. maaliskuuta. Yleisöllä on tässä vaiheessa mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan ja kommentoida töitä ennen kuin kilpailu ratkeaa.

Kilpailutyöt arvioi palkintolautakunta. Siihen kuuluvat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jenni Jokinen, ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pentti Jarkko, kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, maankäyttöpäällikkö Merja-Liisa Hannuksela, arkkitehti Jorma Tuomisto, arkkitehti SAFA Valtteri Heinonen sekä arkkitehti SAFA Sasu Alasentie. Palkintolautakunnan sihteerinä toimii kaavasuunnittelija Ida Montell. Palkintolautakunta tulee kuulemaan tarpeelliseksi katsomiaan tahoja, kuten esimerkiksi nuorisovaltuustoa ja vanhusneuvoston edustajia.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top