Teemme teknisiä päivityksiä. Häiriöt mahdollisia.

Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta meillä tehokkaasti ja edullisesti

Perjantai 8.12.2023 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Sastamalan ideakilpailuun lähes 50 työtä – "Määrä yllätti täysin"

Uutiset

Yleisö saa äänestää ja kommentoida.

Ideakilpailuun Sastamalan kaupungin keskustasta tuli peräti 48 työtä. Tarkoituksena on löytää vaihtoehtoja keskustakortteleiden kaavoituksen, jatkosuunnittelun ja toteutuksen pohjaksi.

Sastamalan kaupunki ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA järjestivät kilpailun yhteistyönä.

"Kilpailutyöt ovat osoittautuneet todella idearikkaiksi ja tarjoavat monipuolisesti erilaisia ideoita Sastamalan kannalta tärkeälle alueelle", iloitsee kilpailun palkintolautakunnan sihteeri, kaavasuunnittelija Ida Montell. "Lisäksi kilpailutöitä tuli paljon – lukumäärä yllätti meidät täysin. Suuri määrä on ennen kaikkea positiivinen asia", hän jatkaa.

Kilpailun tuomaristo on jo ryhtynyt arviointityöhön. Myös suuri yleisö pääsee näkemään kaikki kilpailuun jätetyt työt. Ne asetetaan esille Pukstaavin aulaan. "Kiinnostavimpia töitä pääsee myöhemmin myös kommentoimaan", kertoo Ida Montell. Työt ovat esillä tiistaista alkaen 17. maaliskuuta saakka.

Tuomariston valitsemat parhaimmat ja kiinnostavimmat ehdotukset asetetaan näytille sekä Torikeskukseen että kaupungin kotisivuille. Näyttely järjestetään 5.-17. maaliskuuta. Yleisöllä on tässä vaiheessa mahdollisuus äänestää omaa suosikkiaan ja kommentoida töitä ennen kuin kilpailu ratkeaa.

Kilpailutyöt arvioi palkintolautakunta. Siihen kuuluvat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jenni Jokinen, ympäristölautakunnan puheenjohtaja Pentti Jarkko, kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg, maankäyttöpäällikkö Merja-Liisa Hannuksela, arkkitehti Jorma Tuomisto, arkkitehti SAFA Valtteri Heinonen sekä arkkitehti SAFA Sasu Alasentie. Palkintolautakunnan sihteerinä toimii kaavasuunnittelija Ida Montell. Palkintolautakunta tulee kuulemaan tarpeelliseksi katsomiaan tahoja, kuten esimerkiksi nuorisovaltuustoa ja vanhusneuvoston edustajia.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

    Lähettämällä materiaalia vakuutat, että sinulla on tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet aineistoon. Kokemäenjokilaakson Uutiset voi hyödyntää ja käsitellä aineistoa parhaaksi katsomallaan tavalla.

    Tilaa uutiset sähköpostiisi

    Uutiskirje on ilmainen.

    Seuraava:

    Edellinen: