Jahti onnistui Satakunnassa: Peuroja ja kauriita kaadettiin enemmän kuin viimeksi

Uutiset

Valkohäntäpeura

Valkohäntäpeura.

Suomen riistakeskuksen Satakunnan toimialueella saatiin päättyneellä kaudella saaliiksi huomattavasti enemmän peuroja ja kauriita kuin viimeksi.

Valkohäntäpeuroja kaadettiin noin 9 900. Se on 2 000 enemmän kuin edellisellä kaudella. Saaliista 57 prosenttia oli vasoja. Aikuisista kaadoista oli ensimmäistä kertaa enemmistö naaraita.

Peurakanta on vahvistunut viimeisten vuosien aikana voimakkaasti. Satakunnan alueellinen riistaneuvosto on asettanut tavoitteeksi kannan kasvun taittamisen Kokemäenjoen eteläpuolisilla tiheimmän kannan alueilla. Luonnonvarakeskus tuottaa myöhemmin keväällä arvion peurakannan koosta tällä hetkellä.

- - JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN - -


- - MAINOS LOPPUU - -

Metsäkauriita saalistettiin 1 800. Määrä nousi edelliseen metsästyskauteen nähden noin 35 prosenttia. Metsäkauriin metsästykseen ei nykyisellään vaadita pyyntilupaa, mutta saadusta saaliista on ilmoitettava Suomen riistakeskukselle.

Kuluneella metsästyskaudella oli ensimmäistä kertaa mahdollista jatkaa valkohäntäpeuran ja metsäkauriin metsästystä helmikuun puoliväliin saakka. Helmikuun puolella Satakunnassa kaadettiin noin 600 valkohäntäpeuraa ja 200 metsäkaurista.

Riista-asioissa Satakuntaan kuuluu Pirkanmaan puolelta useita paikkakuntia, muun muassa Sastamala ja Punkalaidun.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Menovinkit

Katso kaikki
Anna menovinkki

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top