Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Maanantai 20.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Sastamalan kh: Kivinavetan tilannetta ei tarve harkita uudelleen

Uutiset

Vireillä olevan kaavoituksen vuoksi Kivinavetan myyminen ei ole ajankohtaista, mutta tarkoituksenmukaista on sen vuokraaminen alueen elinvoimaa vahvistavaan käyttöön.

Tornihuvila

Tornihuvila on Sastamalan seudun museon näyttelytila. Kuva: Sastamalan seudun museo

Museokeskustelu käynnistyi Sastamalan kaupunginvaltuustossa, kun perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti Kivinavetan palauttamista museoksi. Kaupunginhallitus antoi valtuustoaloitteeseen rivakasti vastauksen.

Museotoiminnan näyttelytilaksi on puolitoista vuotta sitten syksyllä osoitettu Tornihuvila ja kokoelmatilaksi Stormin vanha koulu. Kaupunginhallitus toteaa, että esille ei ole noussut mitään sellaista uutta seikkaa, jonka perusteella aiempaa päätöstä tulisi harkita uudelleen.

Alueen kaavoitus on parhaillaan vireillä. Kaupunginhallituksen mukaan Kivinavetasta luopuminen myymällä ei ole siksi ajankohtaista. Tarkoituksenmukaista on kuitenkin sen vuokraaminen alueen elinvoimaa vahvistavaan käyttöön.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän allekirjoittaman valtuustoaloitteen jätti Maire Villo. Hän on myös kaupunginhallituksen jäsen. Kaupunginhallituksen kokouksessa Villo esitti, että kaupunki luopuu Kivinavetan myyntiaikeista ja Kivinavetta palautetaan entiseen tarkoitukseensa eli perusnäyttelyksi. Esitys raukesi kannattamattomana. Maire Villo jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Kaupunginhallituksen vastaus tulee valtuuston käsittelyyn.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: