ILMOITUS

Sastamalan kh: Kivinavetan tilannetta ei tarve harkita uudelleen

Uutiset

Samuli Kinnari

Tornihuvila

Tornihuvila on Sastamalan seudun museon näyttelytila.

Museokeskustelu käynnistyi Sastamalan kaupunginvaltuustossa, kun perussuomalaisten valtuustoryhmä esitti Kivinavetan palauttamista museoksi. Kaupunginhallitus antoi valtuustoaloitteeseen rivakasti vastauksen.

Museotoiminnan näyttelytilaksi on puolitoista vuotta sitten syksyllä osoitettu Tornihuvila ja kokoelmatilaksi Stormin vanha koulu. Kaupunginhallitus toteaa, että esille ei ole noussut mitään sellaista uutta seikkaa, jonka perusteella aiempaa päätöstä tulisi harkita uudelleen.

Alueen kaavoitus on parhaillaan vireillä. Kaupunginhallituksen mukaan Kivinavetasta luopuminen myymällä ei ole siksi ajankohtaista. Tarkoituksenmukaista on kuitenkin sen vuokraaminen alueen elinvoimaa vahvistavaan käyttöön.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän allekirjoittaman valtuustoaloitteen jätti Maire Villo. Hän on myös kaupunginhallituksen jäsen. Kaupunginhallituksen kokouksessa Villo esitti, että kaupunki luopuu Kivinavetan myyntiaikeista ja Kivinavetta palautetaan entiseen tarkoitukseensa eli perusnäyttelyksi. Esitys raukesi kannattamattomana. Maire Villo jätti päätökseen eriävän mielipiteen.

Kaupunginhallituksen vastaus tulee valtuuston käsittelyyn.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

ILMOITUS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
ILMOITUS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top