“Nyt on aika lähteä tekemään havaintoja” – Keikyässä nähty kevään ensimmäinen kurki

Uutiset

Kurki, kurkia

Kurki lumisella sänkipellolla.

Pirkanmaan Lintutieteellinen yhdistys kertoo, että lintujen kevätmuutto on käynnissä. Ensimmäiset kurjet nähtiin keskiviikkona.

Maakunnassa kevään ensimmäisiä havaintoja tehdään yleensä Sastamalassa Keikyän Villilässä Kokemäenjoen rantamilla. Se on loistava paikka muuton seuraamiseen.

Villilässä havaittiin keskiviikkona muun muassa muuttava kyhmyjoutsen ja kurki. Lisäksi nähtiin paikallisia metsähanhia 38 ja merihanhia kaksi.

Ensimmäiset paikalliset töyhtöhyypät Honkolassa havaittiin perjantaina. Niitä oli tuolloin kolmetoista. Maanantaina Villilässä laskettin 138 muuttavaa ja kuusitoista paikallista töyhtöhyyppää. Töyhtöhyyppien myötä kiuruja alkaa näkyä ja kuulua yhä yleisemmin.

Laulujoutsenia Villilässä oli maanantaina noin parin sadan parvi paikallisena. Joutsenpariskunnat palaavat ajoissa vanhoille reviireilleen lumen ja jään keskelle, jotta vanha pesimäpaikka pysyisi koskemattomana.

Merikotkia ja hiirihaukkoja muuttaa Pirkanmaan yli. Sepel- ja uuttukyyhkyjä tulee koko ajan lisää, samoin kottaraisia. Mustavalkoisia pulmusia voi nähdä isoinakin parvina.

“Nyt on hyvä aika lähteä keväiseen luontoon tekemään havaintoja”, kannustaa Pirkanmaan Lintutieteellisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka T. Helin.

Pulmusia

Pulmusia.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top