MAINOS

Nettomenojen kasvu huolena Sastamalassa

Palveluverkon suunnittelun on tärkeää onnistua myös taloudellisen kantokyvyn näkökulmasta.

Uutiset

Sastamala

Sastamalan kaupunki teki viime tilikaudelta 34 000 euroa alijäämää. Velkataso kasvoi noin 350 000 euroa.

Tilinpäätös on valmistunut. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg luonnehtii vuotta taloudellisessa mielessä kohtuulliseksi.

“Meidän pitää edelleen jatkaa tuottavuutta parantavia toimenpiteitä sekä ennakoivaa otetta palvelurakenteen suunnittelussa. Nykypäivänä vaaditaan myös nopeaa reagointikykyä toimintaympäristössä tapahtuviin muutoksiin”, sanoo Jarkko Malmberg.

Ennakkoarvioiden mukaan kaksi kolmesta kunnasta tekee viime vuodelta alijäämäisen tilinpäätöksen. Sastamalankin taloudellinen kehitys on riippuvainen monilta osin valtion tekemästä kuntapolitiikasta. Maakunta- ja soteuudistuksen kariutuminen lisää epävarmuutta myös kuntien talouden näkökulmasta.

Huolestuttavimpana Jarkko Malmberg pitää nettomenojen kehitystä. Niiden kasvuprosentti on 3,1.

Kaupungin lainamäärä on 53,4 miljoonaa euroa. Asukasta kohden se tekee 2 167 euroa. Se on selvästi alle kuntien keskiarvon. Alhainen korkotaso ja Pirkanmaan sairaanhoitopiin ylijäämän palautus johtivat siihen, että rahoitustuotot olivat 1,2 miljoonaa euroa rahoitusmenoja korkeammat.

“Tilanne on poikkeuksellinen ja tulevaisuudessa on syytä varautua rahoitusmenojen toisen suuntaiseen kehitykseen”, talousjohtaja Elina Alajoki toteaa.

Investointeja pito- ja vetovoimaan

Sastamalan kaupunki ja sen liikelaitokset investoivat viime vuonna yhteensä 10,9 miljoonalla eurolla.

Merkittäviä kohteita olivat muiden muassa Vareliuksen koulun rakennustöiden käynnistyminen, Ellivuorentien kunnostaminen ja Mouhijärven Maisemakylien kunnallistekniikan rakennustöiden aloittaminen. Vesi- ja viemäriverkostoihin panostettiin 1,9 miljoonaa euroa.

“Tulevina vuosina investointitasomme nousee entisestään, mikä johtaa vääjäämättä velkatason kasvuun”, arvioi kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg. Vuoteen 2030 tähtäävän palveluverkon suunnittelun onkin tärkeää onnistua myös taloudellisen kantokyvyn näkökulmasta.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top