Pirkanmaan järvivedet alhaalla – “Nyt eivät tavanomaiset kevätsateet riitä”

Uutiset

Järvi, vesi, onki

Luonnontilaisten järvien vedenkorkeudet jäävät Pirkanmaalla jopa kymmeniä senttejä alemmaksi kuin viime vuoden keväällä. Syynä on kuuma kesä ja lähes sateeton syksy.

Talvella lumeen sitoutuneen veden määrä oli Pirkanmaalla lähellä pitkän ajan keskimääräistä. Maaperä kuitenkin oli kuiva viime syksyn jälkeen. Lumien sulaminen on näkynyt maaperän kosteuden ja pohjavesipintojen osittaisena palautumisena.

“Nyt eivät tavanomaiset kevätsateet riitä, vaan tarvitaan pidempi sadejakso ennen kasvukauden käynnistymistä kunnolla, jotta vedenkorkeudet järvissä nousisivat tavanomaisiin lukemiin”, kertoo Pirkanmaan ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Diar Isid.

Suurissa säännöstellyissä järvissä vedenkorkeudet ovat ajankohtaan nähden selvästi keskimääräistä korkeammalla. Näin on esimerkiksi Rautavedellä. Säännöstellyissä järvissä juoksutukset olivat tänä talvena selvästi keskimääräistä pienempiä.

·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top