Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Mainosta tehokkaasti ja edullisesti!

Torstai 23.5.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Lähiruoka vetää Huittisissa pieneen kylään paljon väkeä

Uutiset

Lauhassa tuottajatorilta ja ruokakojuista tehdään herkullisia löytöjä.

Lauhan Lähiruokafestivaali

Lähiruoka kokosi ensimmäisellä kerralla Lauhan kylään noin 5 000 kävijää. Kuva: Kata Sivunen / FotoKata

Huittisten Lauhassa vietetään Lähiruokafestivaalia perjantai-iltana ja lauantaina. Tapahtuma pidetään nyt toista kertaa.

Tuottajatorilla on tarjolla esimerkiksi erilaisia lihoja, hunajaa, kalaa, juustoja ja kasviksia. Löytyypä heinäsirkkojakin. Mukana on parikymmentä tuottajaa. Ruokakojuista voi herkutella muun muassa karitsahodareilla, luomutilan burgereilla, falafeleilla sekä thai- ja afgaaniruoilla, joissa on käytetty lähituotteita.

Paneelissa keskustellaan lauantaina maaseudun elinvoimaisuudesta, tulevaisuudesta ja suomalaisen ruoan tuotannosta. Osallistujina ovat Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen, OP:n entinen pääjohtaja, vuorineuvos Reijo Karhinen, Huittisten elinvoimajohtaja Riikka Peippo, Kivikylän tehdaspäällikkö Tero Martikainen ja MTK:n johtokunnasta Kati Partanen.

Tansseissa tahdittavat perjantai-iltana tangokuningas Petri Kiiski ja Vastarannan pojat. Tangonuori Tytti Pihlajamäki esiintyy myös. Lauantaina päivällä musisoivat Reijo Kivimäki ja Duo Moonlights sekä illalla rockia soittavat Päättömät, Aura ja Pimeys.

Lapsille on omaa festivaaliohjelmaa.

Palkittu tapahtuma

Ensimmäisellä kerralla Lauhan Lähiruokafestivaali veti noin 5 000 kävijää vähän yli sadan hengen kylään. Tapahtuma palkittiin esimerkiksi Satakylien vuoden kylätekona, Joutsenten reitin parhaana hankkeena ja Huittisten kaupungin suunnannäyttäjänä.

+ Lauhan Lähiruokafestivaali 23.-24.8. osoitteessa Lauhantie 522, Huittinen. Pääsymaksu- ja muut tiedot osoitteesta www.mistaruokatulee.fi. Alueelle on maksuttomat bussikuljetukset kaupungin keskustasta.

· ·

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen: