Mainos

Mainos - Satapirkan Tuholaistorjunta

Karkun evankelinen opisto suojelee 6,3 hehtaaria metsää

Uutiset

Vaihtoehtoina oli myyminen ja uudistushakkuu.

Metsä, maasto

Metsää. Kuvituskuva.

Sastamalassa Karkun evankelinen opisto suojelee omistamansa noin 6,3 hehtaarin määräalan. Vaihtoehtoina oli niin myyminen kuin uudistushakkuukin.

Mäkipään metsästä tulee Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen ensimmäinen luonnonsuojelualue. Se on opiston lähellä junaradan ja Riippiläntien välissä.

"Olemme keväästä lähtien selvittäneet, mitä metsälle olisi ekologisesti ja taloudellisesti järkevintä tehdä", opiston rehtori Marja Koskenniemi kertoo. Vaihtoehtoina olivat niin metsäalueen myyminen, uudistushakkuu kuin luonnonsuojelualueen perustaminen.

Aloitteen metsän rauhoittamisesta luonnonsuojelualueeksi teki keväällä Karkun evankelisen opiston henkilökunta. Asia vaati toteutuakseen paljon selvittelytyötä. Opiston johtokunta esitti asiaa saatuaan ELY-keskukselta tiedon, että metsä on mahdollista suojella. Virallisen hakemuksen tekemisestä päätti Sleyn hallitus.

"Prosessi oli pitkä, mutta päätöstä kannatti odottaa. Luonnonsuojelualueen perustaminen on merkittävä asia niin opiston, Karkun kuin koko Sleynkin kannalta", Koskenniemi toteaa.

ELY-keskuksen tekemän päätöksen perusteluissa todetaan, että Mäkipään metsä täyttää Etelä-Suomen monimuotoisuuden toimintaohjelman luonnontieteelliset valintaperusteet. Se on niin edustava ja arvokas, että sen suojelu voidaan katsoa luonnon monimuotoisuuden kannalta tarpeelliseksi.

"Karkun luonto ja metsät ovat opistolle tärkeä asia ja nyt voimme omalta pieneltä osaltamme olla mukana säilyttämässä niitä jälkipolville", iloitsee Marja Koskenniemi.

· · · ·

Mainos

Mainos: Mustan nauhan ritari

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.
Scroll to top