Sastamala panostaa elinvoimaan ja tasapainottaa

Uutiset

Sastamalan kaupungintalo

Sastamalan kaupungintalo.

Tulevana vuonna Sastamalassa joudutaan laatimaan sopeuttamisohjelma.

Kaupungin budjetin merkittävimpänä seikkana voidaan kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan pitää panostuksia elinvoimaa vahvistaviin investointeihin. Investointitaso on 10,7 miljoonaa euroa. Merkittävimpiä investointeja ovat helmikuussa valmistuva Vareliuksen koulu ja sen yhteyteen rakennettava liikuntahalli. Koulutukseen liittyen kaupunki on myös varautunut tekemään 400 000 euron peruspääoman korotuksen Saskyn koulutuskuntayhtymälle uuden sähköosaston rakentamista varten.

Elinkeinopoliittisesti suurin investointi koskee alkuvuodesta myyntikuntoon valmistuvan Yrityspuisto Sykkeen kunnallistekniikkaa. Kunnallistekniikan rakentaminen Mouhijärven Maisemakyliin jatkuu.

Alijäämä vaatii organisaation läpileikkaavaa sopeuttamisohjelmaa

Talousarvio on tuloksenkäsittelyerien jälkeen 1,2 miljoonaa euroa alijäämäinen. Vuosikate on noin 6,9 miljoonaa euroa positiivinen. Alijäämän vuoksi Sastamalassa aloitetaan koko organisaation läpileikkaavan sopeuttamisohjelman valmistelu.

“Sastamalan talouden tasapainotustyön tulee olla olennaisiin asioihin keskittyvää ja tarpeeksi laaja-alaista. Toimenpidelistalle haetaan sekä nopeasti vaikuttavia toimia että pitkälle tulevaisuuteen kestäviä ratkaisuja”, sanoo kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg.

Sivistyspuolella merkittävää tulee olemaan palveluverkkoselvityksen pohjalta tehtävä palveluverkkoratkaisu. Sosiaali- ja terveyspuolella keskeiset toimenpiteet liittyvät Jonopois-suunnitelmaan.

Tavoitteena on, että talouden tasapainotusohjelmasta päästään päättämään jo keväällä. Samassa yhteydessä ratkaistaan myös kaupungin tulevat verolinjaukset.

· ·

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top